Posljednje kolo Premijer lige BiH

Trener Željezničara pred Borac: Dočekujemo šampiona BiH, ali idemo na pobjedu

Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Željezničara ugostiće u nedjelju od 17 časova novog šampiona Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac, u posljednjem, 33. kolu Premijer lige BiH.

Izvor: YouTube/FK Željezničar

Strateg plavih sa "Grbavice" Dino Đurbuzović istakao je u najavi utakmice da će njegov tim ići na pobjedu iako dočekuju novog prvaka BiH.

"Sigurno da smo u jednom izuzetno dobrom i kvalitetnom nizu, imamo samopouzdanje, igrači su došli na onaj nivo što našim navijačima odgovara i nama svima. Igramo utakmicu protiv ekipe koja je šampion BiH, jako kvalitetna ekipa, ekipa koja zna šta hoće. Mislim da se mi moramo skupiti i ne pokvariti ovaj niz. Mi ćemo ići na pobjedu zbog naših navijača koji će doći u velikom broju, to je maksimalna podrška, navijači nas bodre na sve strane i mi se nekako moramo revanširati. Daćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti", izjavio je Đurbuzović, a prenio klupski sajt.

Šef struke Želje potom se osvrnuo na probleme u igračkom kadru.

"Imamo povrijeđenih igrača, još ne znamo zdravstveno stanje za sve, pojedini će se oporaviti, pojedine još uvijek čekamo pa da onda napravimo pravu ekipu. I oni koji igraju i oni koji ne igraju, svi smo zajedno i to je najveća dobit Želje i nadam se da ćemo i dalje tako raditi".

Utakmicu će sudiditi Haris Halkić iz Sanskog Mosa, sa pomoćnicima Hasanom Nanićem iz Bužima i Davorom Maksimovićem iz Doboja. Direktnan prenos je na TV Arena Sport.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt