Fudbal

"Zmajice" spremne za duel sa Maltom

Autor Bojan Jakovljević

Ženska A reprezentacija BiH doputovala je juče na Maltu gdje će sutra odigrati meč trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025.

Izvor: Promo/FS BiH

Selektor Selver Hodžić je uoči utakmice rekao:

"Zadovoljni smo radom igračica i energijom u ekipi. Spremili smo se dobro za sutra. Znamo šta nas očekuje i gledaćemo našu ekipu agresivnu i borbenu na terenu. Siguran sam da će sve igračice dati sve od sebe i možemo očekivati pozitivan rezultat.“

Reprezentativka Marija Aleksić očekuje pobjedu:

"Sve je u pripremnom periodu odrađeno na visokom nivou, a imali smo vremena i da se odmorimo od puta. Večeras ćemo odraditi trening. Naš cilj je pobjeda. Tri boda su nam imperativ i vjerujem da ćemo uspjeti da na terenu u djelo sprovedemo ono što smo zamislili.“

Sve igračice koje su doputovale u Salinu su spremne i na raspolaganju su selektoru Selveru Hodžiću za utakmicu.

Sutrašnji meč će biti odigran na "Centenary Stadium - Ta' Qali" od 19.30 časova. Kapacitet stadiona je 3.000 gledalaca, a na njemu utakmice igra i reprezentacija Malte do 21 godine. Takođe je domaćin utakmica Malteške Premijer lige, Malteške prve lige i FA Kupa.

Utakmicu Malta - Bosna i Hercegovina će suditi Emili Hislip iz Engleske.

U dosadašnja dva meča "zmajice" su upisale oba poraza, dok Malta ima osvojen bod. U grupi su još Portugal, koji je lider sa maksimalnim učinkom, te Sjeverna Irska, koja na svom kontu ima četiri boda.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO/FS BiH)