Fudbal

Juniori Borca poslije drame do četvrtfinala Kupa prijateljstva! Dva gola crveno-plavih u nadoknadi!

Autor Dragan Šutvić

Igrači Zorana Dragišića obezbijedili su nastup u četvrtfinalnoj fazi.

Izvor: Kup prijateljstva 2024

Bili su juniori Borca na korak od eliminacije sa Kupa prijateljstva, ali su u nadoknadi meča sa Pelisterom uspjeli da postignu dva gola i domognu se plasmana među osam najboljih na Zlatiboru!

S obzirom na dva trijumfa Crvene zvezde u ovoj grupi (Pelister 6:1, Borac 1:0), bilo je pred početak meča janso da i bod vodi izabranike Zorana Dragišića u nokaut fazu.

Imali su ga u džepu do 65. minuta, kada je Jovanovski odveo tim iz Bitole do prednosti i činilo se da će upravo taj gol biti dovoljan da tim iz Sjeverne Makedonije zauzme drugo mjesto u grupi i nađe se u četvrtfinalu.

Ipak, na šokantan način su crveno-plavi na kraju stigli čak i do pobjede! U petom minutu nadoknade, Đerman je driblingom prevario čuvara, a onda sa 7-8 metara preciznim udarcem poslao loptu pod prečku.

Krenuo je Pelister na sve ili ništa, s obzirom na to da mu ovaj rezultat nije odgovarao, i golman makedonskog tima je krenuo u napad kod jednog centaršuta, ali je Borac uspio da se odbrani, a potom i da iskoristi činjenicu da na golu nije bilo nikoga, pa je Delkić poslije kontranapada pogodio prazan gol.

U četvrtfinalu će Borac, kao drugoplasirani tim iz grupe A, ukrstiti koplja sa pobjednikom grupe B, a na to mjestu, sa jednakim brojem bodova (3), pretenduju Velež i Vojvodina.

BORAC: Grujić, Delkić, Samardžija, Ćetojević, Sarić, Đaković, Sokolić, Bogdanić, Ćorić, Šušić, Ristić. Rezervni igrači: Bojandić, Rendić, Ćetković, Burnjaković, Divljak, Gajić, Đerman, Marčetić, Botić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)