Fudbal

Filip Kostić nije još izgubljen! Posljednje informacije o stanju srpskog fudbalera

Evo šta se dešava sa Filipom Kostićem koji je povrijeđen na prvom meču na turniru protiv Engleske. Od reportera MONDA Milutina Vujičića sa EURO2024.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srpski reprezentativac Filip Kostić povrijedio se u prvom poluvremenu utakmice protiv Engleske (1:0), pa je u suzama napustio teren. Imao je problem sa ligamentom desnom koljena i zbog toga je danas bio na magnetnoj rezonanci, a jedina tačna informacija je da se još čekaju konačni rezultati.

Tek kada budu dobijeni svi nalazi, i kada doktori budu obavijestili selektora Piksija o njegovom zdravstvenom stanju, znaćemo da li postoji šansa da ponovo zaigra u Njemačkoj. Problem je naravno vremenski period do narednih utakmica grupne faze jer sa Slovenijom igramo za 48 sati, dok je Danska 25. juna.

Dok čekamo konačne informacije o njegovom zdravstvenom stanju, važno je reći da Kostić normalno šeta i da se tu ne čini da postoje neke prevelike tegobe, dok ipak treba sačekati konačnu procjenu stručnog štaba. Od ranije je već poznato da Piksi od Katara koristi samo 100 odsto zdrave fudbalere i zato će sačekati da se Kostić oporavi ne rizikujući da se povreda pogorša.

Važna informacija je i da su svi ostali fudbaleri Srbije bez ikakvih tegoba, iako je praktično polovina njih preskočila jučerašnji trening i danas ih čeka "zatvoreni" na stadionu "Rozenau" od 17 časova.