Fudbal

Defanzivac Borca sa priprema poručio: Hoćemo sve – titula, Kup, Evropa

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri Borca vrijedno rade na pripremama u Sloveniji.

Izvor: Screenshot

Fudbaleri Borca trenutno borave u Sloveniji gdje se pripremaju za predstojeće izazove u novoj sezoni. U prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji Borac je rezultatom 2:2 remizirao sa Celjem, prvakom Slovenije.

Od Borac se očekuju velike stvari u novoj sezoni posebno zbog uspješne minule sezone koja je prema riječima fudbalera crveno-plavih Nikole Pejovića već arhivirana.

„Fenomenalno je prisjetiti se cijele prethodne sezone. Od starta smo imali taj cilj i čitave sezone smo išli u tom pravcu. Fenomenalna grupa, koja je ispunila sve što je bilo zacrtano na početku. To smo već arhivirali, ostaje uspomena. Idemo dalje, imamo nove izazove“, rekao je Pejović.

Pred sami početak priprema ekipa Borca ostala je bez trenera, Vinko Marinović je otišao, a njegovo mjesto zauzeo je Mladen Žižović.

„Neka nova energija, zasad je sve kako treba. Mi igrači slušamo njegove zahtjeve, na nama je da tokom ovih priprema usvajamo ono što on traži od nas kako bi izgledali što bolje. Stvarno sam zadovoljan što se tiče novog trenera i mislim da će to sve biti kako treba.“

Kada su u pitanju ciljevi u narednoj sezoni, Pejović nema dilemu.

„Nikada svoje ciljeve stavljao ispred ekipe. Naravno da bih želio što više igrati, ali moji ciljevi su onakvi koliko je velik i klub, a to je izlazak na evropsku scenu. Ukazala nam se ta šansa i mislim da to treba biti glavni cilj. Glavom smo u tome u toj prvoj utakmici, a poslije, titula, Kup, Evropa - mi sve hoćemo“, zaključio je Pejović razgovor za klupsku stranicu.