Fudbal

Venecuela ispala sa Kopa Amerike: Kanada nakon penala izbacila hit šampionata!

Autor Nebojša Šatara

Venecuela je sjajno odigrala prvenstvo, ali malo je falilo da dođu u polufinale i zaigraju protiv Argentine i Lionela Mesija.

Izvor: Jorge Martinez / imago sportfotodienst / Profimedia

Nova drama na Kopa Americi! Nakon što je Argentina u prvom četvrfinalu prošla selekciju Ekvadora na penale, sada je takođe poslije 1:1 (1:0) u regularnom dijelu igre Kanada prošla Venecuelu na penale. Bili su hit takmičenja fudbaleri iz Venecuele, upisali su tri pobjede u grupi i sastali se sa Kanadom, ali su na kraju pali. 

Šafelburg je donio prednost Kanađanima u 13. minutu, da bi u 65. izjednačio korpulentni Salomon Rondon. Vidjeli smo seriju izmjena sa obe strane u finišu kako bi se tim spremio za penale, a jedna od dvije venecuelanske nije urodila plodom. Rondon, Rinkon i Kadiz su pogađali za Venecuelu, David, Bombito i Dejvis za Kanadu, a onda je Vilker Anhel koji je ušao minut prije kraja da šutne penal promašio u šestoj seriji. Ismael Kone je pogodio i to je bilo to.

Kanađani će se u polufinalu sastati sa Argentinom, nakon što su od "gaučosa" poraženi 2:0 u grupi, dok su preostali parovi četvrfinala Urugvaj - Brazil i Kolumbija - Panama. 

(MONDO)

BONUS VIDEO: