Fudbal

Zvezda preživjela šok i pobijedila Zenit: "Magiko" i klinac riješili meč, veliki preokret crveno-bijelih!

Autor Nebojša Šatara

Iako je Crvena zvezda gubila od petog minuta na kraju je uspjela da preokrene i pobijedi Zenit na gostujućem terenu!

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je nastavila sa pobjedama na prijateljskom turniru u Sankt Petersburgu! Poslije 1:0 protiv Sočija sada je savladan domaćin Zenit sa 2:1 (0:1). Iako su crveno-bijeli već u petom minutu bili u zaostatku drastično su podigli nivo igre u drugom dijelu i uspeli su da pobijede. 

Klaudinjo je uspio da postigne pogodak na spektakularan način u petom minutu, a zatim je Zenit nastavio da napada. Teško je u prvih 45 minuta tim Vladana Milojevića dolazio do prilika, jedva da su šutnuli na gol, ali su na kraju gubili sa samo golom razlike. A onda se u drugom dijelu meča pojavio potpuno drugačiji tim na terenu. 

Napadali su šampioni Srbije od samog starta i na početku drugog poluvremena iskusni Aleksandar Katai je iskoristio sjajan pas novajlije Dalsija i iz prilično teške pozicije je uspio da izjednači. Kada je djelovalo da će se utakmica završiti neriješenim rezultatom, došao je pogodak za pobjedu! Gelor Kanga je centrirao iz kornera, a Stefan Leković je glavom poslao loptu u mrežu za konačnih 2:1. 

(MONDO)