Fudbal

Odlična partija "zmajica" i veliki bod protiv Portugala!

Autor Dragan Šutvić

Nije bilo pogodaka u Zenici.

Izvor: FS BiH

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je sa Portugalom, na Bilinom polju, rezultatom 0:0, u meču 5. kola grupe B3 kvalifikacija za EURO 2025.

U prvom poluvremenu više od igre imao je bh. tim, ali se mreže nisu tresle. Prvi pokušaj imala je Dajana Spasojević glavom u 4. minutu nakon ubačaja Melise Hasanbegović, ali nije bila precizna.

Uzvratila je na drugoj strani Telma Enkarnakao u 16. minutu, ali Almina Hodžić odbranila njen udarac.

Milena Nikolić u 41. minutu sa ivice kaznenog prostora loptu šalje preko gola, a dvije minute kasnije Maja Jelčić ne koristinajbolju šansu u prvom poluvremenu – izašla je sama na protivničkog golmana, ali je šutirala pored gola.

U nastavku prva prilika viđena je u 67. minutu. Emina Ekić je proigrala Milenu Nikolić koja sa dvadesetak metara nije bila precizna.
Do kraja utakmice oba tima su imala još nekoliko pokušaja, ali je susret završen bez pobjednika.

U posljednjem, šestom kolu BiH će u Belfastu, 16. jula, igrati protiv Sjeverne Irske.

Inače, prije početka utakmice sa Portugalom, Milena Nikolić i Amela Kršo, dobile su priznanje za njihov dugogodišnji trud i posvećenost nacionalnom timu.

Plasman u naredni krug kvalifikacija izboriće tri ekipe iz grupe.

Uručeni su im, naime, uokvireni dresovi sa brojem 100+, s obzirom na preko stotinu odigranih utakmica za nacionalni tim. Dresove im je uručio generalni sekretar FS BiH Adnan Džemidžić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(mondo.ba)