Fudbal

Poslije titule sa Borcem - povratak u Superligu Srbije! Nišić ponovo sa Drinčićem: "Kao klinac sam mu sakupljao lopte!"

Autor Dragan Šutvić

Jovan Nišić oblači dres tima sa Čaira.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Vezni igrač Jovan Nišić, koji je prošle sezone sa Borcem osvojio titulu u Premijer ligi BiH, predstavljen je u novom klubu.

Beograđanin rođen 1998. godine zaigraće u dresu niškog Radničkog, pa se tako vraća u Superligu Srbije u kojoj je već odigrao 59 utakmica u dresu Voždovca, postigavši osam golova.

"Poslije lijepih godinu dana u Banjaluci vratio sam se u srpski fudbal jer sam primijetio da je Superliga napredovala. Imaćemo ove godine i nove terene i mislim da će kvalitet fudbala da se podigne na još viši nivo. Srećan sam i zadovoljan što sam potpisao ugovor i priključio se ekipi Radničkog. Radnički je klub sa dugom tradicijom i jedan je od najvećih u Srbiji, poslije Zvezde i Partizana. Svakako dodatni motiv za povratak u Srbiju je bila ponuda iz Niša. Imam brojne prijatelje koji su igrali ovdje, pa kasnije napravili dobre transfere, odnosno otišli u inostranstvo ili u redove 'vječitih'", rekao je Nišić prilikom predstavljanja, nastavivši:

"Radnički je klub koji uz dobre rezultate uvek promoviše mlade igrače na najbolji mogući način. Optimističan sam što se tiče predstojeće sezone i sigurno da je cilj plej-of, a možda i više od toga. Najvažnije je da je ekipa mlada i ima dosta potencijala. Prelomna tačka za moj dolazak u Radnički je bio razgovor sa šefom stručnog štaba Nikolom Drinčićem. Drinčića veoma cijenim. Između ostalog, kao klinac, odnosno omladinac u Partizanu, sakupljao sam mu lopte, gledao ga kako igra, da bih kasnije i igrao protiv njega. Njegova ideja igre i čitav sistem koji želi da implementira pomogli su mi da se odlučim za Radnički i nadam se da možemo da napravimo nešto veliko", istakao je vezni igrač koji je ponikao u Partizanu, a u Borac, u čijem dresu je odigrao 25 prvenstvenih mečeva, stigao je iz francuskog drugoligaša Poa.

Za crveno-plave je postigao tri gola.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)