• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac saznao rivala za "ne daj Bože": Crveno-plavi idu na Island u slučaju neuspjeha u Albaniji!

Autor Dragan Šutvić

Ako ne budu uspješni protiv Egnatije, igrači Borca putovaće na Island.

 Borac protiv Vikingura ako ne izbaci Egnatiju Izvor: ©INPHO/Ben Brady / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbaleri Borca igraće u srijedu uveče (21.00) u Elbasanu protiv Egnatije revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Banjalučki klub ima prednost (1:0) iz prvog duela sa Gradskog stadiona, a ukoliko je sačuva i na kraju izbori plasman u drugo kvalifikaciono kolo za evropsku elitu, tamo će igrati protiv grčkog velikana PAOK-a.

Ako, međutim, to ne bude slučaj, preseliće se u drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu, gdje bi koplja ukrstio sa islandskim Vikingurom!

Još ranije je, naime, žrijebom odlučeno da igrače Mladena Žižovića, u slučaju neuspjeha u dvomeču sa prvakom Albanije, čeka poraženi iz dva duela islandskog i irskog prvaka. 

Na kraju je Šamrok Rovers taj koji će igrati u drugom kolu za Ligu šampiona, gdje će za rivala imati prašku Spartu, dok Vikingur čeka poraženog iz dva okršaja Borca i Egnatije.

Poslije 0:0 na Islandu, Irci su u revanš meču pred svojom publikom imali dva gola prednosti poslije prvog poluvremena. Vezni fudbaler Dilan Vots je pripremao pogotke, a napadač Džoni Keni pospremao lopte u mrežu, pa je tako zahvaljujući ovom dvojcu bilo 2:0 za Šamrok već poslije 20 minuta.

Ofanzivac u taboru Islanđana, Danac Nikolaj Hansen, vratio je Vikingur "među žive" pogotkom u 60. minutu, a stvari su se za Šamrok dodatno zakomplikovale kada je u 74. minutu Džeku Birnu pokazan drugi žuti karton.

Na kraju nije moglo bez drame! U šestom minutu nadoknade, nakon prekršaja kapitena Šamroka Roberta Lopesa, dosuđen je penal za goste, ali već pomenuti Hansen nije uspio da pogodi i svom timu donese produžetke.

Prvi meč između Vikingura i poraženog tima iz okršaja Borca i Egnatije igra se 25. jula u Irskoj, a revanš je sedam dana kasnije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC