Fudbal

"Zdravo, ja sam Đuka, tvoj novi napadač!" Ljubimac Grobara otišao na drugi kraj svijeta

Autor Dragan Šutvić

Spektakularna potvrda dolaska nekadašnjeg napadača Partizana

Izvor: Instagram/atlasfc

Uroš Đurđević, srpski centarfor sa crnogorskim pasošem, novi je fudbaler Fudbalskog kluba Atlas iz Meksika. On je zvanično predstavljen u ponedjeljak uveče prema našem vremenu i to sjajnim video-snimkom na društvenim mrežama svog novog kluba.

Nakon što glavni glumac, obučen u klupsku majicu, obilazi niz spratova i prostorija da bi pronašao novog napadača Atlasa, razočaran sjeda u fotelju, svjestan da je preteško naći centafora. U tom trenutku, naspram sebe ugleda heroja Partizanove titule iz 2017. godine, koji mu se predstavlja na odlično uvježbanom španskom jeziku.

Naravno, Đurđević je progovorio španski igrajući godinama za Sporting Hihon, u kojem je bio od 2018. do ove godine. Prethodno je za samo jednu sezonu u Partizanu ostavio dubok trag, bio prvi strijelac Superlige i heroj osvajanja titule ekipe Marka Nikolića. U sezoni nakon toga bio je član Olimpijakosa, ali mu je ipak bilo suđeno špansko govorno područje.

Đurđević je bio i omladinski i mladi reprezentativac Srbije, a od 2021. godine igra za Crnu Goru i u njenom dresu je nastupio 12 puta.

Pogledajte njegovu promociju u Atlasu iz Gvadalahare, klubu osnovanom davne 1916. godine, na čijoj je klupi u sezoni 1975/76 sjedio legendarni as Partizana i jugoslovenskog fudbala Miloš Milutinović.