Fudbal

Morata "upetljan" u transfer Filkruga, direktor Borusije zagonetan: Možda još uvijek nešto može da se desi

Autor Bojan Jakovljević

Borusija Dortmund, nakon angažmana Serua Girasija, trenutno ima četiri napadača, ali veliko je pitanje da li će svi ostati članovi "milionera".

Izvor: Shutterstock

Sportski direktor Borussije Dortmund Sebastijan Kel sugerisao je da "nešto još uvijek može da se dogodi" kada su ga pitali o mogućim odlasku napadača ovog ljeta, dok se Atletiko Madrid priprema za borbu sa Milanom za potpisivanje njemačkog reprezentativca Niklasa Filkruga.

Reprezentativac Njemačke, koji je odigrao sjajan turnir na EURO 2024, izvjesno je da će napustiti Dortmund ovog ljeta, uprkos tome što ima važeći ugovor do juna 2026. godine.

"Milioneri" su uspjeli da angažuju dosadašnjeg fudbalera Štutgarta Serua Girasija, što znači da Borusija Dortmund trenutno ima četiri napadača u svojoj ekipi. Sportski direktor Kel smatra da je to vjerovatno previše.

"Prošle godine smo imali tri napadača. Nešto još uvijek može da se dogodi na ovoj poziciji. Svjesni smo da nije idealno započeti sezonu sa četiri napadača", rekao je Kel na predsezonskoj turneji po Tajlandu.

"Naravno da sam razgovarao sa Niklasom, čak i prije nego što smo potpisali Girasija. Smatram da su svi momci veoma ambiciozni u ovim razgovorima. Radi se o ciljevima kluba i konkurentskoj situaciji koja je takođe dio toga. Na kraju, poboljšanje napadačke linije će nam svima pomoći."

Izvor: Shutterstock

Iako je Milan nedavno dogovorio saradnju sa kapitenom Španije Alvarom Moratom, želja "rosonera" je da dovedu još jednog napadača, nakon što su se nedavno oprostili od Olivijea Žirua. Filkrug je predložen kao idealan kandidat za tu ulogu.

Istovremeno, dosadašnji Moratin klub Atletiko Madrid takođe je zainteresovan za Filkruga, upravo kao kao zamjenu za Moratu.

"Kalčomerkato" i njemački "Bild" ističu da je Atletiko sada spreman da ponudi oko 30 miliona evra za 31-godišnjaka, što bi moglo da oteža situaciju "rosonerima".

Iako je Filkrug ušao u četvrtu deceniju života, nikada do sada nije igrao van domovine. Bio je član Verdera, Grojter Firta, Nirnberga, Hanovera, pa ponovo Verdera, prije nego što će 2023. godine postati član Borusije Dortmund. Sada je na pragu prvog angažmana u inostranstvu.

(MONDO)