Fudbal

Istorijski transfer Zvijezde 09: Saliman Kajode iz Etno-sela Stanišići u Slovačku

Autor Bojan Jakovljević

Zvijezda 09 ispala iz Premijer lige BiH, pa prodala jednog od najboljih igrača.

Izvor: Promo/FK Zvijezda 09

Nigerijac Saliman Kajode (21) nakon godinu dana napustio je redove Zvijezde 09 i potpisao trogodišnji ugovor sa slovačkim prvoligašem Železjarne iz Podbrezove.

Mladi golgeter prošle sezone, u kojoj je klub iz Etno-sela Stanišići ispao iz Premijer lige BiH, bio je među najzapaženijim prvotimcima semberskog kluba. Odigrao je 27 utakmica, na kojima je postigao pet golova i zabilježio četiri asistencije.

Uprkos ispadanju iz bh. elite, Kajodevi nastupi nisu prošli nezapaženo, te je uslijedio tranfer u Slovačku, koji će prvoligašu Republike Srpske donijeti određeni novac, s obzirom na to da je Nigerijac bio pod ugovorom sa Sembercima do 2026. godine.

"Sa zadovoljstvom želimo da obavijestimo sportsku javnost da je naš Saliman Kajode potpisao profesionalni ugovor na tri godine sa slovačkim FK Železjarne Podbrezova. Za pomenuti transfer naš klub će prihodovati obeštećenje koje će biti veliki doprinos u daljem funkcionisanju kluba i razvoju mladih igrača. Našem Saliju želimo puno sreće, a upravi kluba i svim iskrenim navijačima Zvijezde 09 čestitke na istorijskom transferu", naveli su u prvoligašu Republike Srpske.

Kajode je prije Zvijezde 09 nastupao za Zlatibor. Prema specijalizovanom sajtu za transfere Transfermarkt, Kajodeova tržišna vrijednost procijenjena je na 300.000 evra, ali iz Etno-sela Stanišići nije saopšteno koliko su dobili na ime obeštećenja.

(MONDO)