Fudbal

Vlado Jagodić pred prvi meč Sloge u sezoni: Javnost nas je potcijenila, favorizuje Sarajevo, ali sve ćemo vidjeti sutra

Autor Bojan Jakovljević

Nakon odmora u prvom kolu, zbog obaveza Zrinjskog u Evropi, fudbaleri Sloge novu premijerligašku sezonu otvaraju domaćom utakmicom protiv Sarajeva (ponedjeljak, 17.30).

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Fudbaleri Sloge iz Doboja u drugom kolu Premijer lige BiH na svojim renoviranim "Lukama" ugostiće Sarajevo.

Biće to prvi ovosezonski takmičarski meč za četu Vlade Jagodića, koja je proteklog vikenda odmarala zbog obaveza Zrinjskog u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Želja svih u Doboju je da se nova sezona otvori pobjedom pred domaćom publikom, ali svjesni su da u ponedjeljak od 17.30 neće biti lako doći do bodova protiv izuzetno kvalitetnog rivala.

"Sarajevo pod vođstvom kolege Zekića igra drugačije nego što je igralo ranije. Već ima nekoliko takmičarskih utakmica, mi ne. Sve znamo, analizirali smo ih, a sve ovo govorim ne iz razloga što tražim alibi, nisam to nikada radio. Bila nam je želja da igramo prvo kolo, ali uvažavajući želje naših klubova koji igraju Evropu, mi smo izašli u susret i svakom bismo to učinili da pomognemo. Istovremeno, sebe smo doveli u situaciju da smo prošlu sedmicu ostali bez kontrolne utakmice", istakao je Jagodić u najavi meča.

U protekloj sezoni Sloga i Sarajevo susreli su se četiri puta, a samo u posljednjem meču tim iz Doboja doživio je neuspjeh.

DŽENAN UŠČUPLIĆ

Nekadašnji trener Sarajeva Dženan Uščuplić tragično je stradao tokom planinarenja, a od njega se oprostio i trener Sloge.
"U svoje lično i u ime kluba, želim da izrazim saučešće porodici Uščuplić, kao i FK Sarajevu. Bio je izuzetan kolega, dobar trofejni trener. Neka mu je laka zemlja", poručio je Jagodić.

"U posljednjih godinu dana imali smo četiri utakmice sa Sarajevom, gdje smo imali dvije pobjede, remi i poraz. Mi imamo pravo da se nadamo da ponovo možemo odigrati kvalitetno. Smatramo da imamo svoje šanse, iako nas je javnost potcijenila, favorizuje Sarajevo, ali sve ćemo vidjeti sutra. Imamo popunjenu ekipu, daleko širi roster nego ranije, imam i sve igrače na raspolaganju i to je za trenera ugodna situacija, slatke brige."

Nada se da će se na "Lukama" okupiti veliki broj pristalica dobojskog kluba.

"Pozivam sve one koji imaju vremena da dođu na 'Luke'. Očekujem pravu sportsku atmosferu i što više gledalaca. Želja nam je da bude mnogo više naših nego navijača Sarajeva. Pokušaćemo, kao i prošle godine, da startujemo pozitivno u sezoni", poručio je Jagodić.

Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Milan Milanović vjeruje da uz podršku navijača Sloga može do pozitivnog rezultata protiv Sarajeva.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica na domaćem terenu protiv ekipe Sarajeva, koju vrlo dobro poznajemo. Imali smo mnogo okršaja s njima, na domaćem terenu smo veoma dobro odradili posao i nadam se da ćemo sutra na našoj novoj podlozi ostvariti povoljan rezultat, kako bismo sezonu otvorili na najbolji mogući način. Igrači su izuzetno motivisani i spremni za ovaj meč, svi jedva čekamo da počne sezona. Atmosfera je izuzetno dobra. Pozivam sve navijače, sve Dobojlije, da dođu u što većem broju i podrže nas na otvaranju prvenstva. Nadam se da ćemo se zajedno radovati poslije utakmice", poručio je iskusni defanzivac Sloge.

Duel Sloge i Sarajeva povjeren je sudiji Frani Jeliću iz Širokog Brijega.

(MONDO)