• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež kaznio promašaje Željezničara i poveo, ali Sarajlije kući nose kompletan plijen!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Preokret i pobjeda gostiju u derbiju drugog kola Premijer lige BiH.

 Velež - Željezničar Izvor: Promo/FK Željezničar/Adem Ćatić

Željezničar je poslije osam i po godina slavio u Mostaru protiv Veleža!

U derbiju drugog kola Premijer lige BiH, Sarajlije su nakon preokreta slavile 2:1 (0:0) na stadionu "Rođeni", te su po svemu viđenom večeras potpuno zasluženo kompletan plijen odnijeli na "Grbavicu".

VELEŽ - ŽELJEZNIČAR 1:2 (0:0)
/Mlinarić 53 - Odinaka 73, Boljević 85/

Dominirao je Željezničar u prvih 45 minuta, imao nekoliko veoma dobrih prilika za postizanje gola, od kojih je najbolju propustio Aleksandar Boljević, kada je pogodio prečku, pa se na odmor otišlo netaknutih mreža.

Kako to obično biva u fudbalu, kazna za promašaje stigla je na početku nastavka. U 53. minutu domaći su odigrali sjajnu akciju, Ante Oreč ubacio je s lijeve strane, a Mihael Mlinarić usamljen u protivničkom šesnaestercu glavom pogodio za vođstvo "rođenih". Ipak, primljeni gol nije uzdrmao goste, koji su i nakon "minusa" nastavili sa dominacijom.

To im se isplatilo nakon 20 minuta igre. Trener Željezničara Denis Ćorić pogodio je sa izmjenom, kada je umjesto Bože Vukoje na teren poslao Edvina Odinaku. Samo četiri minuta bila su potrebna nigerijskom defanzivcu da se upiše u strijelce i donese izjednačenje svom timu.

Mogao je još jedan "rezervista" do pogotka. Tonči Mujan u finišu meča mogao je donijeti novu prednost Mostarcima, možda i pobjedu, ali je glavom iz izgledne pozicije šutirao preko kola.

Kako je Velež kaznio rivala za promašaj na početku drugog poluvremena, tako je i Željezničar došao do gola nakon neiskorištene prilike rivala. Pet minuta prije kraja meča Boljević je, za razliku od prvog dijela meča, ovaj put bio precizan i donio Sarajlijama potpuni preokret. Abdulmalik Al-Džaber oduzeo je loptu protivniku, dodao je do Boljevića, koji nakon solo-prodora lijepo pogađa za 1:2.

Nisu domaći imali snage da se vrate u meč, te su doživjeli prvi poraz u sezoni (duel prvog kola protiv Borca odgođen). Vedad Muftić spasio je goste u trećem minutu nadoknade, kada je fenomenalnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Željezničar je tako, poslije uvodnog poraza na "Grbavici" od Širokog Brijega (0:1), došao do prvog ovosezonskog slavlja. Ujedno, bio je ovo prvi trijumf sarajevskih "plavih" na stadionu Veleža od marta 2016. godine.

  • VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Halilović, Hrkać (70. Savić), Mlinarić, Lohan (89. Puce), Šturm, Jevtović (79. Vehabović), Mehremić, Milak (79. Mujan), Lauš (79. Bajrić). Trener: Damir Čanadi.
  • ŽELJEZNIČAR: Muftić, Cavnić, Mahmić, Galić, Marković, Radovac (80. Đorić), Vukoja (69. Odinaka), Hiroš (61. Krpić), Boljević, Al-Džaber, Cvetanoski (69. Karić). Trener: Denis Ćorić.

PREMIJER LIGA BIH - 2. KOLO:

Sloboda - Posušje 0:2 (0:1)
/Jenjić 37, Rozić 48/

Velež - Željezničar 1:2 (0:0)
/Mlinarić 53 - Odinaka 73, Boljević 85/

Nedjelja:

Radnik - Široki Brijeg (18.45)
GOŠK - Zrinjski (21.00)

Ponedjeljak:

Sloga - Sarajevo (17.30)

Odgođeno:

Borac - Igman



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC