Fudbal

Žižović nakon trijumfa zaplakao i poručio: "Ovu pobjedu poklanjam jednom čovjeku koji je sigurno najsretniji"

Autor Haris Krhalić

Pročitajte šta je rekao trener Borca nakon istorijske pobjede. Na pres konferenciji poslao je snažnu poruku.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Fudbalski klub Borac večeras je ispisao istoriju! Banjalučani su trijumfom nad Klaksvikom rezultatom 3:1, u najgorem slučaju, osigurali grupnu fazu Konferencijske lige, a u slučaju da savladaju Ferencvaroš plasiraće se u grupnu fazu Lige Evrope.

Kratak komentar dao je trener Borca Mladen Žižović koji je poručio kako je njegov tim po svim elementima zaslužio da prođe dalje.

„Vidjeli ste da su oni veoma opasni iz prekida. To je njihov stil igre. U svim elementima fudbalske igre smo zaslužili ovu pobjedu. Fenomenalna stvar za Borac, sve ljubitelje fudbala i Bosnu i Hercegovinu. Mislim da ovakvi rezultati daju nadu da se ipak ovdje kod nas može igrati kvalitetan fudbal. Imamo grupnu fazu Konferencijske lige. Nadam se da ćemo imati snage i kvalitete da se domognemo najvećeg uspjeha u istoriji bh. fudbala, a to je Liga Evrope“, rekao je Žižović pa dodao:

„Nismo odustajali od naše igre kroz koju smo tražili pogodak. Dva fenomenalna gola, kroz akcije koje smo radili na treningu. Nekad to da rezultat nekad ne.Trebamo prospavati i proslaviti ovo večeras. Naša baza i naš fokus sigurno su prvenstvo koje nam je i donijelo ovo. Pokušaćemo se oporaviti, imamo utakmicu u nedjelju, igrači su istrošeni.“

Na kraju su Žižovića pred kamerom Arene Sport slomile emocije te je kroz suze poručio

„Ovu pobjedu poklanjam jednom čovjeku, koji je sigurno najsretniji.“

Na pres konferenciji nakon meča Žižović je između ostalog poslao i snažnu poruku.

"Nadam se da ćemo animirati još više bh. fudbal, da ga drugačije gledamo da ga više poštujemo. Mi smo onako skloni nakon lošeg poluvremena svi bacamo drvlje i kamenje. Vrlo sam ponosan što treniram ovu grupu momaka koji su donijeli možda najveću radost u istoriji ovog kluba. Prije nekog vremena pričao sam sa njima da kada ostare rezultati su ono što treba da ostane iz njih i da ovi hodnici zaslužuju sliku ove generacije i nadam se da će to biti najsjajnija slika. Svi ljudi koji navijaju za Borac i kojim je Borac u srcu mogu biti ponosni jer smo im podarili evropsku jesen, a ne samo evropsko ljeto ili jedno kolo", zaključio je Žižović.