Fudbal

Erera vjeran Borcu - Kolumbijac produžio ugovor sa šampionom: U Banjaluci kao kod kuće

Autor Bojan Jakovljević

Kolumbijski internacionalac u februaru je sa "crveno-plavim" potpisao jedan, a sada još jedan ugovor.

Izvor: Promo/FK Borac Banjaluka

Kolumbijski fudbaler Sebastijan Erera Kardona potpisao je novi ugovor sa banjalučkim Borcem i u redovima aktuelnog šampiona BiH trebalo bi da ostane do 2026. godine, saopšteno je iz banjalučkog kluba.

U ljeto prošle godine Erera je u Banjaluku stigao sa Kipra, gdje je nastupao za Doxu i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za "crveno-plave". Zatim je u februaru tekuće godine stavio paraf na jednogodišnji ugovor, a samo šest mjeseci kasnije došlo je do novog produžetka saradnje.

"Dobre stvari ne treba da se mijenjaju. Lako smo se dogovorili. Otkako sam došao u Borac sve ide onako kako treba. Кlub krupnim koracima ide naprijed, pravimo odlične rezultate, a zadovoljan sam i svojim partijama. U Banjaluci se osjećam kao kod kuć. Drago mi je i što je klub odlučio da mi ponudi novi ugovor i radujem se svim izazovima koji nas čekaju. Uvjeren sam da nas čekaju još veći uspjesi, a ja sam spreman da dam sve od sebe na terenu za FК Borac", istakao je Erera.

Sportski direktor Banjalučana Oliver Jandrić za Ereru ima samo riječi hvale.

"Od prvog dana kada je zadužio dres Borca pravi je primjer profesionalca na terenu i van njega. Sebastijan je već sada ostavio trag u našem klubu, a od njega očekujem pun doprinos u našim budućim uspjesima", poručio je Jandrić.

Erera je u Evropi još nastupao za Bregalnicu iz Štipa (Sjeverna Makedonija), mađarski MTK iz Budimpešte, te skopski Rabotnički, dok je u domovini nosio dres Deportive Pereire.

(MONDO)