• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi gol olakšao posao, pobjeda zaslužena i čista! Mladen Žižović nakon Slobode: Drago mi je zbog Jove Lukića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Treneri Borca i Slobode, Mladen Žižović i Marko Maksimović, ocijenili su da je crveno-plavi tim zasluženo slavio u Banjaluci u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Borac Sloboda 2:0 izjave Mladen Žižović Marko Maksimović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Borac je pobjedom započeo domaće prvenstvo poslije velikog uspjeha u Evropi.

Banjalučani su rutinski stigli do tri boda protiv tuzlanske Slobode (2:0) zahvaljujući dvostrukom strelcu Jovi Lukiću, iako se trener Žižović pribojavao "letenja" zbog evropskih uspjeha.

"Nije jednostavno posije fantastične večeri (evropske) da se vratimo u prvenstvo, bilo je tu puno stvari koje su uticale na neke odluke koje smo donosili. Međutim, imali smo organizovanog protivnika koji je stajao u niskom bloku, trebao je gol na vrijeme, malo smo i okasnili, malo sporije igrali u nekim momentima, međutim, čim smo postigli pogodak olakšan nam je posao. Mislim da smo kontrolisali utakmicu u potpunosti i pobjeda je zaslužena i čista", rekao je Žižović.

Osim bodova, važno je i da su nosioci igre poput kapitena Srđana Grahovca i još nekoliko igrača bili pošteđeni na večerašnjoj utakmici.

"Uspjeli smo planski i da odmorimo neke igrače, sve u svemu kada zaokružimo iza nas je fenomenalnih dva mjeseca, međutim, u fudbalu je tako. Već sutra je novi dan, novi oporavak i onda slijede pripreme za sljedećeg protivnika. Drago mi je zbog Jove što je postigao dva gola, koja će mu puno značiti na polju samopouzdanja".

Žižović će u ponedjeljak igračima dati slobodan dan da se odmore i osvježe a od utorka slijede pripreme za Budimpeštu i prvi meč plej-ofa Lige Evrope protiv Ferencvaroša.

"Igraće najspreminiji i najsvježiji, pokušaćemo da se predstavimo u što boljem svjetlu da pariramo velikom Ferencvarošu i vidjećemo kakav će nam to rezultat donijeti", podvukao je trener Borca.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Njegov kolega sa klupe Slobode Marko Maksimović najprije je čestitao Borcu na zasluženoj pobjedi, kao i na velikom uspjehu i plasmanu u Konferencijsku ligu.

"Što se tiče nas, mi smo u potrazi za igračima, nije nikakav alibi ali bili smo bez jako bitna četiri fudbalera, koja treba da budu starteri i glavni protagonisti igre Slobode. Do reprezentativne pauze se nećemo predavati, ali neka Sloboda će biti tek nakon nje. Prosto ne mogu da vjerujem kako se igrači povređuju, ali to ne bih javno komentarisao".

Svjestan je Maksimović da je njegova ekipa u prva tri kola igrala protiv dva velika favorita (Sarajevo i Borac), a već u narednom se Sloboda sastaje sa sarajevskim Željezničarom.

"Izuzetno težak raspored, Sarajevo, Borac i sada Željezničar. Da prvo pokušamo da reistrujemo ove nove igrače i onda probati maksimalno protiv Želje, koji je u jako dobroj formi, ali o tom potom. Kad je riječ o ovom meču večeras, bolja ekipa je pobijedila i još jednom im čestitam".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

DOVESTI VRHUNSKU DESETKU

Bilo bi lijepo kad bi se doveli recimo: Anton Miranchuk, Rafinha (Rafael Alcântara do Nascimento) ili Pozo (José Ángel Pozo la Rosa). Borac ima sigurnih barem još 8 evropskih mečeva. Zašto ne dovesti vrhunskog igrača, makar na 4 mjeseca ili do kraja sezone, koji trenutno nema klub, a privukao bi publiku i doprinio znanjem, iskustvom i kvalitetom?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC