• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne smijemo letjeti, spustimo loptu na zemlju": Trener Borca pred Slobodu: Takve ekipe znaju da iznenade!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Borca Mladen Žižović pozvao je na oprez pred prvu utakmicu crveno-plavih u Premijer ligi Bosne i Hercegovine protiv Slobode, koja se u okviru trećeg kola igra u nedjelju u Banjaluci (21.00).

 Mladen Žižović izjava pred duel FK Borac Fk Sloboda Izvor: Mondo/Slaven Petković

Zbog takmičenja u Evropi, koje je Borac uspješno prošao i osigurao plej-of Lige Evrope odnosno nastup u Konferencijskoj ligi, izabranici Mladena Žižovića nisu odigrali prva dva kola u domaćem prvenstvu, pa će prvi duel igrati u nedjelju protiv Slobode.

"Moramo sabrati utiske, prvo trening oporavka, a potom maksimalna koncentracija za po meni prvu najvažniju utakmicu a to je Sloboda. Znamo da kad su ekipe u takvoj poziciji, znaju da iznenade. Mi smo pod navodnicima u nekoj euforiji, ali trebamo spustiti loptu na zemlju. Prvenstvo nam je i donijelo sve ovo, pa moramo ući maksimalno kao u svaki meč. Ne smijemo letjeti, u fudbalu nema prošlosti samo danas i sutra. Nadam se da ćemo biti svjesni važnosti utakmice, da otvorimo prvenstvo sa pobjedom i učinićemo sve da tako bude", izjavio je Žižović.

Prema njegovim riječima, Borac će pažljivo analizirati Tuzlake i očekuje početna tri boda.

"Ono što je reper je utakmica sa Sarajevom, tamo su gostovali i dobro ćemo ih analizirati. Imaju dosta kvalitenih igrača koji igraju dugi niz godina, bore se za opstanak ove sezone nakon dva startna poraza, međutim, to ne smije da nas zavara da će biti lako u ovoj ligi. Nema laganih protivnika, sve je tu negdje izjednačeno, tako da samo maksimalna ozbiljnost i pristup nam može da donese prvu pobjedu".

Borac je zbog uspjeha u Evropi odlučio da počasti navijače besplatnim ulazom na Gradski stadion protiv tuzlanske ekipe.

"Minimalno na šta se klub odlučio kako bi zahvalio za fenomenalnu podršku, bio je sjajan ambijent i nadam se da će publika prepoznati momentum u kojem se nalazimo, igrači su zaista zaslužili da igraju pred punim stadionom, ne samo u Evropi već i u domaćim mečevima. Nadam se da će Gradski stadion biti ispunjen i opet biti 12. igrač kao i na svim prethodnim susretima", zaključio je Žižović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC