Fudbal

Nova prilika za Luku Jovića: Bez obzira na kritike, Srbin opet starter u Milanu!

Autor Nebojša Šatara

Iako su italijanski mediji žestoko kritikovali igru Luke Jovića protiv Torina (2:2), napadač Milana i reprezentacije Srbije će vrlo vjerovatno biti starter i u narednim mečevima "rosonera".

Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Centarfor Milana Luka Jović nije briljirao na početku nove sezone italijanske Serije A!

Protiv "bikova" iz Torina, Jovića je zamijenio Alvaro Morata, koji je bio strelac pogotka na svom debiju na "San Siru" (2:2), ali je na utakmici obnovio povredu zbog koje će vrlo izvjesno odsustvovati najmanje tri sedmice.

Mediji na Apeninima pišu da je španski napadač obnovio povredu mišića lijeve noge koju je zaradio tokom Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a Milan je potvrdio u srijedu da je u pitanju povreda lijeve prepone.

"Sljedeće sedmice će biti urađena detaljna procjena, ali u ovom trenutku teško je vjerovati da će Morata igrati u naredna dva meča protiv Parme i Lacija u Seriji A. Takođe, pod upitnikom je i njegov nastup u Ligi nacija narednog mjeseca", prenijeli su italijanski mediji uz konstataciju da se od dijagnoze ovakve povrede liječe za tri nedjelje.

Međutim, Moratino odsustvo sa meča protiv Srbije 5. septembra na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu je odavno izvjesno bez obzira na povredu jer je UEFA kaznila kapitena Španije, zajedno sa Rodrijem, zbog uzvikivanja "Gibraltar je Španija" tokom proslave titule na EURO 2024. 

(MONDO)