Fudbal

Široki Brijeg siguran u Konjicu: Igman treći put poražen u novoj sezoni

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri Igmana još čekaju na prve bodove u novoj sezoni.

Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Odigrana je prva utakmica četvrtog kola Premijer lige BiH. Igman je u Konjicu dočekao ekipu Širokog Brijega, a gosti su ubjedljivo slavili rezultatom 0:3.

Bio je ovo treći poraz za tim iz Konjica u isto toliko utakmica, a u narednom kolu očekuje ih teško gostovanje u Mostaru kod ekipe Veleža. S druge strane, Širokobriježani nakon četiri utakmice imaju dvije pobjede, remi i poraz i to upravo od ekipe Veleža.

Igman – Široki Brijeg 0:3 (0:1)
/Taraba 41, Jelavić 51, Vučur 65/

Prva je na utakmici zaprijetila ekipa Igmana u trećem minutu preko Ramića, ali golman Tomić nije imao problema.

U 20. minutu pokušao je i Hebibović, ali bio je to lagan plijen za Tomića koji je dva minuta kasnije zaustavio i pokušaj Herića.

U 32. minutu prijeti i Široki Brijeg Iličića koji je šutirao sa 14 metara pored gola. U narednom napadu opasno je bilo pred golom na drugoj strani, ali je neprecizan bio Hebibović.

U 41. minutu vidjeli smo fenomenalan pogodak koji će gotovo sigurno ući u uži izbor za najljepši pogodak sezone koja je tek počela. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca odbrana Igmana izbacuje loptu na nekih 30-ak metara od svog gola, a onda Taraba fenomenalnim udarce šalje loptu u mrežu Ćemana.

Gosti odlično otvaraju drugo poluvrijeme, a u 51. minutu Igman spasava stativa nakon udarca Ćavara. Nekoliko sekundi kasnije nije bilo spasa za domaći tim.

Asistirao je Ćorić, a za 2:0 pogodio Jelavić. Ovaj pogodak je najprije poništen zbog ofsajda, ali je nakon VAR provjere priznat.

Nisu se tu zaustavili Širokobriježani, a u 65. minutu bilo je 3:0. Nemoćan je bio Ćeman koji je najprije zaustavio dva pokušaja gostiju, ali prilikom šuta Vučura ništa nije mogao.

FK Igman: Ćeman, Nikolić, Drljević, Hebibović A., Herić, Mešinović, Aćimović, Posinković, Šehić, Buturović i Ramić.

NK Široki Brijeg: Tomić, Vučur, Ćorić, Kožulj, Bagarić, Iličić, Taraba, Musa Jelavić, Tomić T.

PREMIJER LIGA BIH 4. KOLO:

Danas:

Igman – Široki Brijeg 0:3 (0:1)
/Taraba 41, Jelavić 51, Vučur 65/

Sutra:
Radnik – Velež
Sloboda – Željezničar

Ponedjeljak:
GOŠK – Posušje

Odgođeno:
Zrinjski – Sarajevo
Sloga - Borac