Fudbal

Bajer do pobjede u 101. minutu! Bundesliga započela majstorijom Džake koju nije proslavio (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Prvi pogodak u novoj sezoni Bundeslige postigao je Granit Džaka i to na zaista sjajan način.

Izvor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Započela je nova sezona Bundeslige i to kako! U prvoj utakmici sastale su ekipe Bajera i Borusije Mehnengladbah, a meč je donio mnogo drame. "Apotekari" su po ko zna koji put do pobjede stigli duboko u sudijskoj nadoknadi, no krenimo redom.

Prošlosezonski osvajač duple krune poveo je od 12. minuta meča. Prvi gol u novoj sezoni Bundeslige bio je prava golčina, a za ovu majstoriju zaslužan je Granit Džak.

Prvotimac "apotekara" je sa nekih 25 metara raspalio loptu i poslao je iza leđa golamana Borusije, koji nije imao nikakve šanse da zaustavi ovaj projektil.

Nije se radovao iskusni vezista ovom golu iz poštovanja prema bivšem kluba za koji je igrao četiri sezone.

Pogledajte ovu majsotriju:

U 38. minutu Bajer je uduplao prednost. Nakon gužve u šesnaestercu domaćeg tima, lopta, nakon intervencije golmana Omlina, stiže do Virca koji ne griješi - 0:2.


Krajem prvog poluvremena Borusija je smanjila prednost "apotekara" golom Klajndinsta, ali je ovaj pogodak poništen jer je napadač tima iz Mehnengladbaha faulirao jednog protivničkog igrača tako da promjene rezultata do pauze nije bilo.

Ipak, drugo poluvrijeme donijelo je posve drugačiju sliku na terenu.

Iako je Bajer prijetio na samom početku, domaći tim je uspio da smanji prednost u 59. minutu preko Elvedija, koji se na taj način iskupio za pogrešku kod vodećeg gola Leverkuzena.

U 85. minutu Borusija uspjeva stići i do drugog gola, a 2:2 pogodio je Klajndinst.

Ni tu nije bio kraj drame! Najprije je utakmica produžena čak 10 minuta, a onda je 101. minutu Bajeru dosuđen penal. Virc je namjestio loptu na bijelu tačku i šutirao, ali njegov prvi udarac zaustavlja Omlin. Međutim, lopta se vraća u noge fudbaleru Leverkuzena koji ovog puta ne griješi za konačnih 2:3