• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraćamo se klupskom fudbalu! Danas počinju Lige Petice

Autor Marko Radinković

Nakon uzbudljivog ljeta sa reprezentacijama, fudbaleri se okreću novoj klupskoj sezoni.

 Pep Gvardiola i Erik ten Hag Izvor: - / INSTAR Images / Profimedia

Danas se na repertoare vraćaju i najjače lige na svijetu, te počinje nova klupska sezona.

Premijer ligu Engleske otvaraju Mančester junajted i Fulam od 21 čas na „Teatru snova“.Crveni đavoli“ će pokušati da, nakon loše prošle sezone, poprave utisak i da izbore Ligu šampiona, što im je i primarni cilj. Erik ten Hag je dobio još jednu priliku nakon katastrofalne sezone, ali večeras neće imati na raspolaganju jednog od najboljih igrača Rasmusa Hojlunda koji je stigao prošle sezone u Mančester.

Pored Danca, Ten Hag neće moći računati na, otprije povrijeđenog, Luka Šoua ali i na novo pojačanje Lenija Jora koji je stigao iz redova Lila.

Neće se danas samo igrati „na ostrvu“, počinju i francuska Liga 1 i španska La Liga. Prošlogodišnji šampion Pariz Sen Žermen će gostovati kod ekipe Le Avra koji su prošle sezone izborili opstanak u najjačem rangu Francuske tako što su bili prvi iznad „crte“. Parižani su ostali bez svog najboljeg igrača Kilijana Mbapea koji je, nakon višegodišnje sage, pojačao „kraljevski klub“. Pored Francuza, Luis Enrike neće moći računati na Nuna Mendesa, Presnela Kimpembea i Lukasa Hernandeza. Klub sa „Parka prinčeva“ ove sezone traži nešto više u Ligi šampiona jer još u svojoj vitrini nemaju taj trofej. Utakmica počinje, takođe, u 21 čas.

Za razliku od Francuza i Engleza, La Ligu u Španiji će danas otvoriti dvije utakmice. Od 19 časova igraju Selta Vigo i Alaves, a od 21.30 igraju Las Palmas i Sevilja. Favorit za osvajanje je, svakako, prošlogodišnji šampion Real Madrid koji je dodatno pojačao svoj roster i to, ni manje ni više, nego sa Kilijanom Mbapeom, a Madriđani već imaju trofej „u džepu“ nakon što su u srijedu porazili ekipu Atalante u utakmici Superkupa.

Serija A počinje sutra od 18.30 sa dva duela, Đenova-Inter i Parma-Fiorentina. Bundesliga će krenuti nešto kasnije, 23.08 otvaraju Borusija Menhengladbah i prošlogodišnji šampion Bajer Leverkuzen.

Ispred nas je, zasigurno, jedna uzbudljiva klupska sezona. Tu su „kraljevski klub“ i „građani“ kao glavni favoriti za Ligu šampiona koji izgledaju zaista moćno, ali razni događaji iz prošlosti nas uče da nije sve tako jednostavno, te da do titule mogu i neki klubovi koji se uopšte nisu spominjali na početku sezone.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC