Fudbal

Vensan Kompani debitovao pobjedom u Bundesligi: Bajern teškom mukom slavio u Volfsburgu

Autor Nebojša Šatara

Belgijski stručnjak sa klupe Bajerna odmah se namučio na startu nove sezone u Bundesligi.

Izvor: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

Poslije neuspjeha u prethodnoj sezoni, u kojem Bajern nije osvojio nijedan trofej, Tomasa Tuhela je na klupi naslijedio Belgijanac Vensan Kompani, ali ni njegova era u bavarskom klubu nije počela lagano, iako je stigao do sva tri boda u Volfsburgu.

Volfsburg - Bajern 2:3 (0:1)
/Majer 47 pen, 55 - Musijala 20, Miler 65, Gnabri 82/

Kompani je već vodio minhenski klub na početku takmičenja u DFB Pokalu i zabilježio rutinsku pobjedu nad drugoligašem Ulmom (0:4), ali je u nedjelju na otvaranju nove sezone u Bundesligi za trijumf morao dobrano da se namuči.

Bajern je vodio na poluvremenu, Volfsburg je na početku drugog dijela napravio preokret, da bi u posljednjih pola sata Bavarci smogli snage da ipak stignu do kompletnog plijena.

U prvih 45 minuta gosti su potpuno dominirali i stvorili tri-četiri stopostotne šanse preko Serža Gnabrija, Harija Kejna i Jošue Kimiha i samo zahvaljujući golmanu "vukova" Kamilu Grabari, koji je činio čuda na svom golu, Bajern nije riješio pitanje pobjednika.

Ipak, ni sjajni poljski čuvar mreže ništa nije mogao u 20. minutu kada je Francuz Saša Boj probio po desnoj strani i u petercu pronašao Džamala Musijalu, kojem nije bilo teško da loptu ubaci u nebranjenu mrežu - 0:1.

S prednošću gostiju iz Minhena se otišlo na odmor, a onda je u nastavku ulijedio preokret u režiji reprezentativca Hrvatske Lovre Majera.

Već na početku drugog poluvremena Boj je skrivio jedanaesterac, a Majer je sa "kreča" donio izjednačenje - 1:1.

Tri minuta kasnije, Hrvat je umalo osigurao preokret, ali je Bajern spasila stativa, da bi u 55. minutu Majer nakon asistencije Patrika Vimera, ipak uspio da pogodi mrežu Manuela Nojera - 2:1.

Bavarce međutim nije obeshrabrila dobra igra domaćina već su poslije samo 10 minuta uspjeli da izjednače nakon što je poslije centaršuta iz kornera, Hari Kejn glavom vratio u peterac, a tamo je "rezervista" Tomas Miler uz pomoć stative ubacio u mrežu Volfsburga - 2:2.

Do sva tri boda, minhenski tim je stigao u 82. minutu kada je Serž Gnabri na asistenciju Kejna pogodio suprotan ugao - 2:3.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt


Standings provided by Sofascore

(MONDO)