Fudbal

TSC protiv dva Partizanova dželata: Ovo su svi protivnici srpskog tima u Konferencijskoj ligi!

Autor Bojan Jakovljević

Žrijeb za Konferencijsku ligu donio evropske protivnike TSC-u.

Izvor: MN PRESS

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole ubjedljivo su poraženi od Makabija iz Tel Aviva (8:1) u dvomeču koji je mogao da im donese Ligu Evrope. Ipak, trećeplasirani tim u prethodnoj sezoni Superlige igraće u Evropi i ove godine - takmičiće se u Konferencijskoj ligi koja će kao i ostala dva takmičenja biti u novom formatu.

Treće UEFA takmičenje po kvalitetu igraće 36 timova, ali tako što su na žrijebu bili podijeljeni u šest šešira. Svaki tim dobija ukupno šest rivala, a protiv njih će igrati po jedan meč. TSC je smješten u peti šešir, imaće težak zadatak, ali i nekoliko zanimljivih mečeva koji bi mogli da znače timu iz Bačke Topole. Žrijeb održan u Monaku odredio je da rivali TSC-a u Konferencijskoj ligi budu: Gent, Legija iz Varšave, Astana, Lugano, Sent Galen i Noa.

Tim iz Bačke Topole gostovaće Belgijancima, ekipi koja je u dvomeču za ulaz u Konferencijsku ligu savladala Partizan minimalnim pobjedama u oba meča. Takođe, TSC će za protivnika imati Lugano, koji je bolji od Partizana bio u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Poljska Legija gostovaće u Bačkoj Topoli, kao što je slučaj sa Luganom i Noom. TSC će u Konferencijskoj ligi na gostovanju igrati protiv još dva tima - Astane i Sent Galena.

Šampion Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac, takođe će odigrati šest evropskih mečeva tokom jeseni. Ovo su njihovi rivali: LASK u Banjaluci, Apoel na Kipru, Omonija u Banjaluci, Šamrok Rovers u Irskoj, Panatinaikos u Banjaluci i Vikingur na Islandu.