Fudbal

Sloboda osvojila prvi bod! Pogodak Hrvanovića dovoljan za remi na Pecari

Autor Haris Krhalić

Meč na Pecari završen bez pobjednika.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

U okviru 5. kola Premijer lige BiH fudbaleri Širokog Brijega i Slobode odigrali su meč bez pobjednika. Na Pecari je na kraju bilo 1:1, a bio je ovo prvi bod za tuzlanski tim u novoj sezoni. S druge strane, Širokobriježani sada imaju osam bodova iz pet utakmica.

ŠIROKI BRIJEG - SLOBODA 1:1 (0:1)
/Činedu 71 - Hrvanović 6/

Sloboda je do gola stigla već u petom minutu. Delimeđac je poslao loptu u prostor, Hrvanović pobjegao odbrani, uputio udarac koji je zaustavio Tomić, ali lopta se vraća u noge Hrvanoviću koji ovog puta ne griješi. Provjeravao je VAR ovaj pogodak zbog ofsajda, ali je sve bilo „čisto“.

U 19. minutu Širokobriježani su mogli do izjednačenja. Vučur je bio najviši u skoku, ali je prečka bila saveznik Tuzlaka. Nedugo poslije toga, nakon kornera šutirao je Jelavić, ali Trako sjajno brani.

Uslijedio je period igre u kojem nismo vidjeli mnogo toga.

Nakon sat vremena igre, Kožulj je centrirao iskosa, ali Trako zaustavlja ovaj pokušaj. U nastavku akcije lopta stiže do Ćavara koji sa 10 metara šutira visoko preko gola.

Izjednačenje na Pecari vidjeli smo u 71. minutu. Ćavar je uposlio Činedua koji sa nekoliko metara šalje loptu iza leđa Traki za konačnih 1:1. Dodajmo kako je Nigerijac samo nekoliko minuta ranije ušao na teren umjesto Iličića.

ŠIROKI BRIJEG: Tomić, Taraba, Vučur, Musa, Bagarić, Zlomislić, Ćavar, Kožulj, Ćorić, Iličić, Jelavić.

SLOBODA: Trako, Hadžibeganović, Dubačkić, Delimeđac, Hrvanović, Mekić, Hasanbegović, Hasanović, Čajić, Cvijanović, Šero.