Fudbal

Nikola Katić pred meč sa Holandijom: Motivisani dočekujemo predstojeće utakmice

Autor Haris Krhalić

Defanzivac "zmajeva" o utakmicama sa Holandijom i Mađarskom.

Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se juče u Ajndhovenu, a u kampu PSV-a odradili su i prvi trening. „Zmajevi“ se u Ajndhovenu spremaju za utakmicu UEFA Lige nacija, a protivnik je Holandija.

Među reprezentetivcima se nalazi defanzivac Nikola Katić, kojem je ovo drugo okupljanje, a prve nastupe zabilježio u junu protiv Engleske i Italije. U tim utakmicama ostavio je odličan utisak i prema mišljenju struke, pokazao da je pojačanje za naš najbolji tim.

Fudbaler Ciriha se javio iz Holandije i poručio da ekipa sa najvećom željom i motivacijom očekuje predstojeće utakmice.

„Svi smo sretni i zadovoljni što smo tu. Naravno, sa najvećom željom i motivacijom dočekujemo predstojeće utakmice. Atmosfera je dobra i svi smo zdravi, tako da je sve pozitivno“, rekao je Katić pa dodao:

„Sigurno da sam sretan što sam upisao prve nastupe protiv Engleske i Italije. Naravno, i dalje se radujem novim izazovima. Čekaju nas dvije ozbiljne utakmice i svi znamo kakvi su nam protivnici, Holandija i Mađarska, tako da će biti dosta teško. Upoznao sam ekipu i imamo kvalitet, kako individualni, tako i timski. Sigurno da ćemo se i mi nešto pitati kroz ove utakmice.“

Podsjetimo, BiH će 7. septembra igrati protiv domaće Holandije (20.45), a tri dana kasnije će u Budimpešti odigrati meč sa Mađarskom. Pored ove dvije reprezentacije u grupi sa BiH se nalazi još i selekcija Njemačke.

Prvi domaći meč u Ligi nacija "zmajevi" će odigrati 11. oktobra protiv Njemačke.