Fudbal

Zvezda u minut do 12 dogovara najveći transfer u istoriji: Spremno je 10.000.000 evra, ali ne odmah!

Autor Bojan Jakovljević

Silas bi mogao da bude novo pojačanje Crvene zvezde!

Izvor: Pressefoto Rudel/Robin Rudel / imago sportfotodienst / Profimedia

Crvena zvezda ne staje! Nakon što je klub posljednjeg dana registracije igrača za Ligu šampiona uspio da dovede Nemanju Radonjića i Radeta Krunića, sada njemački "Kiker" javlja da je blizu i dolazak krinog fudbalera Štutgarta Silasa! Kako se navodi u tekstu, on nije bio na treningu, a razlog tome su pregovori sa crveno-bijelima. 

Brzonogi fudbaler iz Konga ima 25 godina i najbolje se snalazi kao desno krilo, a navodno je insistirao da promijeni sredinu jer je nezadovoljan statusom u Štutgartu. Prošli meč sa Majncom je presjedio na tribinama i očigledno je na kraju planova trenera, ali ne žele da ga puste "švabe" za male pare.

Navodno Štutgart, prema navodima Nijemaca, traži 10.000.000 evra za Silasa, što je Crvena zvezda spremna da plati u nekoj varijanti, ali prvo želi da isproba Afrikanca. Navodno žele da u Beograd dođe na pozajmicu, pa kada se dokaže da se govori o transferu i isplati najvećeg transfera u istoriji kluba. 

Iako rok za transfere u Srbiji ističe za deset dana, vremena nema. Do ponoći je rok za registrovanje igrača u Ligi šampiona, a igrač od 10.000.000 evra sigurno nije pojačanje samo za domaća takmičenja. Visoki krilni igrač rođen je u Kinšasi, a puno ime mu je Silas Katompa Mvumpa i do sada je igrao za Ale, Pariz i potom za Štutgart od 2019. godine. Za reprezentaciju Demokratske Republike Kongo odigrao je 14 mečeva i dao jedan gol.