Fudbal

KUP RS "DR MILAN JELIĆ": Radnik rutinski u Donjem Crnjelovu, čeka se još Borac

Autor Bojan Jakovljević

Odigrano 15 od 16 mečeva šesnaestine finala Kupa Republike Srpske.

Izvor: Promo/FK Radnik Bijeljina

Većina utakmica šesnaestine finala Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić" odigrana je krajem juna, u srijedu su na program bila dva meča, dok će posljednji duel 10. septembra igrati banjalučki rivali BSK i Borac.

Radnik iz Bijeljine juče je opravdao ulogu velikog favorita protiv domaćeg Zadrugara iz Donjeg Crnjelova. Član Druge lige RS, grupa "Istok", nije imao mnogo šansi protiv premijerligaša iz Bijeljine, koji je na kraju slavio 4:0 i plasirao se u osminu finala.

"Plavi" su poveli u 15. minutu golom Ognjena Klenpića, a onda u nastavku postigli još tri gola. Strijelci za kombinovani tim Velibora Đurića bili su Danilo Teodorović (53) i Sedad Subašić (69), dok je u 80. minutu autogol postigao Milivoje Simić.

U osmini finala igraće i nekadašnji osvajač ovog takmičenja Alfa Modriča. Modričani su takođe kao gosti bili uspješni, savladali su Naša krila u Kostajnici rezultatom 2:1. Nikola Stjepić pogodio je za vođstvo Modričana u 22. minutu, domaći su uspjeli da se vrate i izjednače preko Marka Novakovića u 52. minutu, da bi konačnih 1:2 postavio Dražen Okolić u 76. minutu.

Plasman u osminu finala najstarijeg takmičenja u Republici Srpskoj ranije su osigurali Rudar Prijedor, Sloboda (Mrkonjić Grad), Borac (Kozarska Dubica), Borac (Šamac), Kozara (Gradiška), Sloga (Doboj), Laktaši, Sutjeska (Foča), Stakorina (Čajniče), Famos (Istočna Ilidža), Leotar (Trebinje), Romanija (Pale) i Ilićka 01 (Brčko).

Najveće iznenađenje ove runde viđeno je u Čajniču, gdje je domaća Stakorina savladala prošlogodišnjeg osvajača Kupa RS Zvijezdu 09 iz Etno-sela Stanišići minimalnim rezultatom 1:0.

(MONDO)