Fudbal

Protiv Borca ga nije bilo ni u protokolu, sada napustio Ferencvaroš i zvanično ima novi klub!

Autor Goran Arbutina

Bh. veznjak Amer Gojak definitivno se vratio u hrvatsku ligu.

Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Poslije dvije godine provedene u Ferencvarošu bh. internacionalac Amer Gojak napustio je ekipu mađarskog prvaka.

Ovakav rasplet mogao se naslutiti s obzirom da Gojak nije bio u planovima Paskala Jansena, te tokom dvomeča plej-ofa Lige Evrope između Ferenmcvaroša i banjalučkog Borca on nije bio ni u protokolu.

Gojak je raskinuo ugovor sa Ferencvarošom i potpisao za Rijeku, te se tako vratio u hrvatsku ligu, u kojoj je ranije igrao za zagrebački Dinamo.

“Jako sam srećan što sam došao u tako veliki klub kao što je Rijeka. Dugo sam vremena bio u kontaktu s ljudima iz kluba, osjetio sam pozitivnu energiju, da me žele ovdje. Liga je uzbudljiva, puno je kvalitetnih igrača došlo. Imamo dobru ekipu sposobnu da se borimo za prvo mjesto i kup. Radićemo dan po dan pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Nadam se da ću i ovdje osvajati trofeje. Oni će doći kao plod dobrog rada, a ja se nadam da ću svojim iskustvom i igrama dati doprinos da na kraju sezone svi zajedno slavimo”, rekao je Gojak.
Za ekipu Ferencvaroša odigrao je 38 utakmica na kojima je postigao tri gola i upisao tri asistencije, ali u Rijeku dolazi nakon određene pause tokom koje nije imao utakmica “u nogama”.

“Fizički se osjećam odlično, dosta sam radio na sebi i spreman sam za nove izazove. Nadam se da ćemo u prvom redu imati uspješnu sezonu kao klub, a onda i da ću ja osobno biti uspješan”, rekao je bh. veznjak.

Gojak je nakon omladinskih selekcija Željezničara prešao u Olimpik, odakle je 2015. otišao u zagrebački Dinamo. Bio je pozajmljen Torinu, a 2022. prešao je u Ferencvaroš, sa kojim se sada rastao.