Fudbal

Vole ga milioni, on voli samo Partizan: Zbog meča s Hrvatima se zaljubio u Grobare, pa tjerao kontru Bori!

Autor Bojan Jakovljević

Jedan od najpoznatijih rege muzičara na svijetu Edi Grant veliki je navijač Partizana.

Izvor: MN PRESS

U moru poznatih ličnosti koje su se emotivno oprostile od Bore Đorđevića javio se i legendarni rege muzičar iz Gvajane Edi Grant. On je snimio veliki hit "Amsterdam" zajedno sa Borom za album Riblje čorbe "Osmi nervni slom" iz 1986. godine. Dijelili su prijateljstvo Grant i Đorđević, sretali se i poslije toga nekoliko puta, ali su dijelili i rivalstvo!

Dok je Bora Đorđevič bio veliki navijač Crvene zvezde, putovao je sa crveno-bijelima u Bari kako bi svojim očima vidio kako njegov tim osvaja Kup evropskih šampiona, tako je Edi Grant bio navijač Partizana! Obožavao je Sašu Ilića, čak mu pred kraj karijere javno poslao poruku pred jedno od finala kupa sa crveno-bijelima, a njegova ljubav se rodila 1999. godine! 

"To je bila ljubav na prvi pogled. Volim da igram fudbal i pratim ga stalno. Kada sam prvi put bio na utakmici u Beogradu, Partizan je igrao kvalifikacije za Ligu šampiona. Bila je veoma uzbudljiva utakmica, a navijači su na mene ostavili sjajan utisak. U životu sam odgledao hiljade fudbalskih mečeva, ali rijetko koji sam zapamtio kao taj. Zbog te utakmice sa Rijekom sam ostavio srce u ovom klubu", kazao je Grant novinarima na stadionu Humskoj kada je prije desetak godina posjetio "JNA". 

KAD SU CRNO-BIJELI GAZILI HRVATE! 

Oba meča sa Rijekom su u sjajnom sjećanju navijačima Partizana. Tada je crno-bijele sa klupe vodio Miodrag Ješić, a igrali su Saša Ilić, Mladen Krstajić, Vladimir Ivić, Mateja Kežma, Ivan Tomić, Goran Trobok, Igor Duljaj, pa i Aleksandar Stanojević. Na "Kantridi je bilo 3:0 za crno-bijele, dva gola je dao Kežman, a jedan Vlada Ivić dok je na pomenutom meču na "JNA" bilo 3:1. Saša Ilić je dao prvi gol, druga dva za Partizan postigao je Mladen Krstajić, a Rijeka je preko Stipanovića smanjila. 

"Trenutno živim na Barbadosu. Tamo nemam baš mnogo informacija o srpskom fudbalu, ali znam da će ove sezone biti velika borba, postoji veliki rivalitet u srpskom fudbalu. Oba tima sada imaju po 25 šampionskih titula, ali vjerujem da će Partizan sljedeće godine biti uspješniji. Partizan ima dosta mladih igrača, teško mi je da naučim prezimena, znam Aleksandra.... Mitrovića. Da, to je taj. Ako naučim prezimena vaših igrača, zaboraviću tekstove pjesama", kazao je, uz osmijeh, Grant tom prilikom. 

ON I BORA NA DVIJE STRANE!

"Upravo sam obaviješten da je preminuo moj prijatelj i kolega umjetnik Bora sa kojim sam snimio pjesmu 'Amsterdam' prije četrdesetak godina. Njegovoj porodici, prijateljima i brojnim fanovima izražavam iskreno saučešće. Neka njegova duša nađe vječni mir", napisao je Edi Grant i tako se pozdravio sa Borom. 

Što se tiče fudbala bili su na drugim stranama. "Da budem jasan, ima mnogo velikih timova u fudbalu, ali samo jedan može da bude pobjednik. Zbog toga ja navijam za Partizan", objasnio je Edi Grant kada su ga pitali šta misli o tome što njegov veliki prijatelj navija za najvećeg rivala.