Fudbal

Težak poraz SFK 2000 na Koševu, Sarajke se oprostile od kvalifikacija za Ligu šampiona!

Autor Dragan Šutvić

Benfika je ubjedljivo trijumfovala na najvećem bh. stadionu.

Izvor: SFK 2000 Sarajevo

Fudbalerke SFK 2000 ostale su ove subote bez prilike da se bore za nastup u Ligi šampiona.

U finalu kvalifikacionog turnira prve runde, igranom na Koševu, igračice Samire Hurem poražene su rezultatom 0:4 od Benfike, koja je tako izborila mjesto u drugoj kvalifikacionoj rundi, posljednjoj prije grupne faze evropske elite.

Slavni portugalski tim je sve u ovom duelu završio u prvom poluvremenu, poslije kojeg je imao tri gola prednosti. Već u šestom minutu je kapitulirala sarajevska odbrana, nakon gola Katarine Amado, samo pet minuta kasnije je Katarina Martin-Prijeto Gutijerez pogodila za 2:0, da bi Kanađanka Čandra Dejvidson nanijela novi udarac bh. ekipi u 25. minutu.

Konačan rezultat, polovinom drugog poluvremena, postavila je još jedna igračica iz Kanade u taboru Benfike, Mari-Jasmin Alidu d'Anžu.

Pored Benfike, u drugom kvalifikacionom kolu, u "stazi šampiona", još će igrati Slavija Prag, Roma, Valerenga, Vorskla Poltava, Osijek, Seltik, Hamarbi i još šest pobjednika prve kvalifikacione runde.

U "ligaškoj stazi" su PSŽ, Volfsburg, Real Madrid, Mančester siti, Juventus, Heken, Fiorentina i još tri pobjednika iz prvog kola.

Mjesto u Ligi šampiona već imaju Barselona, Lion, Bajern Minhen i Čelsi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)