• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevjerovatna pobjeda SFK Sarajevo - 21:0! Nestvarne brojke u sezoni - 14 pobjeda u 14 mečeva, gol-razlika 109:0!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ligaški dio sezone fudbalerke iz Sarajeva završile sa maksimalnim učinkom, bez primljenog gola!

 SFK 2000 Sarajevo pobijedilo Spartak iz Banjaluke 21:0 Izvor: Promo/SFK 2000 Sarajevo

Nastavlja se nevjerovatna dominacija fudbalerki SFK 2000 iz Sarajeva.

Višestruke šampionke BiH danas su savladale Spartak 2013 nestvarnim rezultatom 21:0 (12:0), te tako zabilježile 14. pobjedu u isto toliko mečeva, uz gol-razliku 109:0, što znači da su ligaški dio sezone okončale ne samo bez uzgubljenog boda, nego i bez primljenog gola.

Fudbalerke u bordo dresovima do vrha su napunile mrežu protivnica, peti put ove sezone rivalkama dale dvocifren broj golova, a da se gošćama iz Banjaluke sprema prava rezultatska katastrofa moglo se naslutiti već nakon prvih 45 minuta, kada su Sarajke vodile 12:0.

U nastavku meča postigle su još devet golova, a prvo ime susreta bila je Minela Gačanica, najbolji strijelac lige, koja je postigla sedam golova.Sa današnjih sedam, stigla je do 28 golova u tekućem prvenstvu. Het-trik upisala je Alma Krajnić, dok su po dva gola postigle Dalal Bratović, Đula Velagić, Dajana Spasojević i Veronika Terzić. U strijelce su se još upisale Alisa Spahić, Amela Kršo i Krstina Tanasković.

Izvor: Promo/SFK 2000 Sarajevo

Fudbalerke SFK 2000 tako su prvi dio sezone okončale neokrznute, a sada slijedi plej-of i dodatnih šest utakmica. U Ligi za prvaka učestvuju četiri prvoplasirane ekipe, a osim šampionki iz Sarajeva, tu su još Radnik Bumerang iz Bijeljine, mostarska Emina i Iskra iz Bugojna.

Nakon dvokružnog bod-sistema, biće poznato ko će osvojiti titulu.

U borbi za opstanak učestvuju preostale četiri ekipe: Libero iz Goražda, tuzlanska Sloboda, pomenuti Spartak 2013 i Fortuna iz Živinica.

U prvoj sezoni Premijer lige BiH za žene (2001/02) trijumfovala je Iskra iz Bugojna, nakon čega je krenula dominacija SFK Sarajevo, koja traje i danas, punih 21 godinu. U nešto više od dvije decenije, klub iz Sarajeva osvojio je 42 trofeja, odnosno 21 titulu u Premijer ligi BIH i 21 trofej u Kupu BiH, a sada su na dobrom putu da osvoje novu duplu krunu, s obzirom da su ubjedljivo prve u prvenstvu, a u kup takmičenju stigle su do polufinala.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Čemu ovo služi, koliko košta organizacija ovog cirkusa?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC