Uživo

Bolan poraz Srbije u Danskoj! Španija je bila varka, ogromni problemi su i dalje tu!

Srbija nadigrana i poražena u Danskoj, 2:0!

Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije doživjela je bolan poraz na gostovanju Danskoj, 2:0! Pogotkom Alberta Gronbeka poslije prodora u 36. minutu, a onda i makazicama Jusufa Poulsena u 61. minutu, Skandinavci su rutinski savladali ekipu Dragana Stojkovića Piksija u 2. kolu Lige nacija.

Srbija je poslije osvojenog boda protiv Španije doživjela i poraz, praktično bez ispaljenog metka u utakmici u kojoj je imala šansu da opet odigra hrabro kao na "Marakani". Nažalost, toga nije bilo, kao ni bilo čega smislenog i vrijednog pomena na polovini domaćeg tima na Parkenu. Sve bitno događalo se pred golom Srbije, gdje su Danci dva puta matirali Predraga Rajkovića.

Ovako sada izgleda tabela:

Danska 6
Španija (-1) 1
Srbija 1
Švajcarska (-1) 0

19:53

Kraj utakmice, Danska - Srbija 2:0!

19:46

85' Rijedak pokušaj Srbije

Petar Ratkov pokušao je da proigra Luku Jovića, ali poslao je loptu iza leđa startnog centarfora Srbije. Na terenu je i Đorđe Jovanović, takođe rezervista "Orlova".

19:21

61' Gol - Danska vodi 2:0 protiv Srbije

"Orlovi" igraju loše i na pola sata su od poraza. Jusuf Poulsen dao je gol makazicama!

19:14

54' Konačno, pokušaj Srbije!

Kakav-takav, ali pokušaj! Saša Lukić centrirao je sa lijeve strane, a Andrija Živković je iz voleja poslao loptu ka golu Danaca. Nije bilo opasno po Kaspera Šmajhela, ali smo konačno dočekali bilo kakav šut srpskog tima.

19:11

Na početku drugog dijela - Piksi mijenja!

Andrija Živković ušao je sa klupe i ušao umjesto Marka Grujića, koji je zauzeo njegovo mjesto u startnoj postavi. Bila je to i jedina promjena u Piksijevom sastavu u odnosu na prošlu utakmicu.

Izvor: MN PRESS

18:50

Poluvrijeme u Kopenhagenu

Srbija će morati da zaigra na polovini protivnika. U prvom dijelu meča to nije uspijevala i posljedica je vođstvo domaćih, 1:0.

18:36

Nije dobro, Danska vodi 1:0!

"Devetka" Danske Albert Gronbek prošao je nekoliko srpskih igrača, gađao u padu i savladao Rajkovića. Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je protestovao, tražio da bude dosuđen ofsajd.

18:30

29' Eriksen gađa iz slobodnjaka, pogađa živi zid

Odbranila se Srbija u 29. minutu, jer je Marko Grujić stao u živi zid izbio loptu u korner. U nastavku akcije, Rajković je istrčao u pravom trenutku i izbio loptu u korner. Ostaje 0:0.

18:26

24' Prva šansa za Srbiju, Samardžić!

Lazar Samardžić gađao je sa oko 20 metara, lopta je išla u donji lijevi ugao, gde je Kasper Šmajhel bio na mjestu da zaustavi loptu.

Izvor: MN PRESS

18:22

Dance ne vodi selektor, zbog stresa

Šef stručnog štaba danske reprezentacije Morten Vighorst ne sjedi na klupi protiv Srbije zbog stresa.

Izvor: Liselotte Sabroe / AFP / Profimedia

18:19

19' Prvi pokušaj Srbije - šut Pavlovića iz daljine

Tražio je poziciju Strahinja Pavlović nakon trka po lijevoj strani, namjestio se na udarac desnom nogom, ali je promašio gol.

18:15

12' Prva šansa - za Dance

Vestergard je šutirao na centaršut Eriksena iz slobodnog udarca i srećom, lopta nije bila blizu stative gola Predraga Rajkovića.

18:04

3' Birmančević krenuo snažno

Krilni napadač Srbije pokušao je po lijevoj strani da uđe u kazneni prostor domaćih, ali je zaustavljen. Brzim trkom odmah je pokazao koliko je motivisan da i večeras odigra kao protiv Španije.

18:02

Utakmica u Danskoj je počela!

17:23

Piksi izveo tim na ulicu, svi ostali u šoku

Pogledajte kako su reagovali u Danskoj kad su vidjeli cijelu reprezentaciju Srbije na ulici.

Izvor: Fudbalski savez Srbije

17:14

Stanje na tabeli

U prvom kolu Danska je savladala Švajcarsku - koja je usput dobila dva crvena kartona - pa je trenutno lider sa tri osvojena boda. Srbija i Španija dijele drugo mjesto sa po jednim bodom, dok su Švajcarci na začelju grupe. Praktično, Srbija bi pobjedom mogla i da preuzme prvo mjesto nakon septembarskih mečeva i tako u dobrom raspoloženju dočeka oktobar i nove utakmice - protiv Švajcarske u Beogradu i Španije na gostujućem terenu.

17:01

Ovo je tim Danske

Izvor: uefa.com

17:00

Ovako će tim Srbije stajati na terenu

Izvor: uefa.com

16:58

Prve fotografije sa čuvenog stadiona "Parken"

16:58

Piksi napravio jednu promjenu u timu

U odnosu na meč protiv Španije, Piksi je umjesto ofanzivnog Andrije Živkovića od starta poslao na teren defanzivnijeg vezistu, Marka Grujića. Uspio je Živković da napravi šansu utakmice kada je proigrao Luku Jovića i namjestio mu zicer sa Rajom, ali će večeras početi sa klupe.

Grujić se protiv Španije istakao u jednoj defanzivnoj situaciji u završnici meča, u kojoj je bio na terenu nakon što je ušao sa klupe kao rezerva.

16:51

Ovo je sastav Srbije!

Piksi vjeruje Luki Joviću i poslije velikog promašaja protiv Španije. Ovo je sastav reprezentacije Srbije u Danskoj:

Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić, Lukić, Ilić, Birmančević - Samardžić - Jović

16:49

Dobro došli u tekstualni prenos

Utakmicom Danska - Srbija, "orlovi" nastavljaju učešće u Ligi nacija. U prvom kolu osvojen je veliki bod protiv moćne Španije, a sada će se od Srbije očekivati da odigra bar na tom nivou i da proba da prvi put ikad pobijedi domaćina u Kopenhagenu.