Fudbal

Partizan doveo pojačanje iz Superlige: Buran prelazni rok, dvocifren broj novajlija u Humskoj!

Autor Bojan Jakovljević

Stanojević će u nastavku sezone u Partizanu imati na raspolaganju i Marka Kerkeza.

Izvor: © MN press, all rights reserved

Fudbalski klub Partizan vratio je iz Italije mladog reprezentativca Srbije Mihajla Ilića, koji stiže na pozajmicu, ali to nije kraj. Trener Aleksandar Stanojević u nastavku sezone imaće još jednu opciju u posljednjoj liniji, pošto u Humsku stiže i iskusni Marko Kerkez! Kako prenosi "Telegraf", crno-bijeli su završili transfer dosadašnjeg defanzivca Spartaka iz Subotice.

Marko Kerkez je rođeni brat levog beka Bornmuta i reprezentativca Mađarske Miloša, ali nije napravio karijeru na nivou Premijer lige. Takođe je ponikao u klubovima iz Austrije i Mađarske, dio omladinskog staža proveo je i u Radu, a zatim seniorski fudbal prvo okusio u drugom timu Đera.

Usiijedili su srpski klubovi Kabel, Stanišić, Vojvodina, Mladost GAT i Spartak iz Subotice, u kojem nije uspio da se nametne. Od januara 2024. godine do danas odigrao je devet mečeva za tim sa sjevera Srbije, a u novoj sezoni nije upisao ni minut u dresu Subotičana. Na dvije utakmice uopšte nije bio u konkurenciji, dok je četiri meča odgledao sa klupe za rezervne fudbalere.

Fudbaler koji može da igra i kao lijevi i kao desni štoper trebalo bi da bude veliko pojačanje crno-bijelih za nastavak sezone u kojoj će Partizan igrati samo na dva domaća fronta. Čelnici kluba iz Humske na ovaj potez odlučili su se jer je Partizan u finišu prelaznog roka ostao bez dvojice defanzivaca - Bojan Kovačević poslat je na pozajmicu u Španiju, dok je Svetozar Marković prodat u Viktoriju iz Plzenja. Zato se u Partizan vratio Ilić koji će biti i bonus u ovoj sezoni, ali je Stanojeviću bio potreban još jedan igrač.

Tokom ljetnog prelaznog roka koji u Srbiji traje do 13. septembra crno-bijele su pojačali desni bekovi Milan Lazarević i Vukašin Đurđević, štoper Nihad Mujakić, lijevi bek Mario Jurčević, centralni vezni Kervin Arijana i Stefan Kovač i krilni napadači Ibrahim Zubairu i Žoao Grimaldo. Takođe, na pozajmicu je stigao napadač Đorđe Jovanović, očekuje se promocija Mihajla Ilića i Dejana Kerkeza, a zatim za kraj i Lazar Romanić! Ofanzivac Železničara iz Pančeva trebalo bi da bude 12. ljetna akvizicija Partizana!