• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Partizanu nosio vodu i otišao za siću, sad je u Ligi šampiona: I ovaj Vlahović eksplodirao daleko od Humske

Ko je Vanja Vlahović, mladi srpski fudbler i bivši Partizanov đak o kojem pričaju u Italiji. Sa Atalantom će u Ligu šampiona.

 Vanja Vlahović karijeru gradi u Atalanti Izvor: MN PRESS

Mladi srpski fudbaler Vanja Vlahović zvanično je registrovan za Ligu šampiona. On će u timu iz Bergama konkurisati za mjesto u timu u eliti već od 19. septembra i utakmice protiv Arsenala. Potom bi mogao da dobije šansu i protiv Arsenala, Šahtjora, Seltika, Štutgarta, Jang Bojsa ili čak protiv Reala i Barselone.

Debi u najjačem takmičenju bio bi velika šansa za momka poznatog prezimena koji nije u srodstvu sa Dušanom, ali slično uspješno gradi svoj put u Seriji A - daleko od matičnog kluba, Partizana.

Vanja Vlahović igra centarfora, rođen je u Vršcu 2000. godine i član je U-21 reprezentacije Srbije. Nakon što je prošao omladinsku školu Partizana, prodat je Atalanti za 225.000 evra, nakon prethodne pozajmice plaćene 30.000 evra. U Italiju je prvi put otišao u januaru 2023. i za godinu i po je toliko napredovao da mu je Atalanta ovog ljeta ponudila petogodišnji ugovor, koji j potpisao i prema kojem će biti član "Boginje" sve do 2029. godine.

Navijači Partizana nisu imali priliku da vide Vlahovića u seniorskom timu. Bio je strijelac 19. januara 2023. u pripremnom meču protiv Ahmata pod vođstvom Gordana Petrića, a pola godine kasnije crno-bijeli su potvrdili da je definitivno otišao u Atalantu. "Partizan i Atalanta postigli su dogovor o transferu Vanje Vlahovića", saopštili su crno-bijeli tom prilikom.

Vlahović je u Partizanu bio od 2014. godine, kada je stigao iz Vršca. ''Počeo sam u dvorištu sa bratom, a kasnije se to prebacilo na veliki teren. Kasnije smo igrali prijateljsku utakmicu sa Partizanom, a mene je primijetio trener Zvonko Popović. Poslije sam dobio poziv i kreće moja priča'', govorio je Vlahović o svojim počecima u Humskoj.

Aktuelni trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević vodio je Vanju Vlahovića na pripreme prvog tima u januaru 2021, kada je imao samo 16 godina. Ipak, njegov fudbalski razvoj protiče daleko od Humske i od prvog tima Partizana. U omladinskom timu Atalante, "Primaveri", postigao je čak 25 golova u 38 nastupa, a za U23 sastav tima iz Bergama dao je osam golova na 21 utakmici. Još nije debitovao za "A" sastav, ali je to po svemu sudeći samo pitanje trenutka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC