Fudbal

Bomba iz Splita - smijenjen Nikola Kalinić!

Autor Dragan Šutvić

Bivši napadač Splićana napušta klub.

Izvor: Tom Dubravec / imago sportfotodienst / Profimedia

Bomba je odjeknula na Poljudu - Nikola Kalinić (1988.) više nije sportski direktor Hajduka!

Nekadašnji napadač bilih, koji je Hajduk odigrao 109 utakmica u karijeri postigavši 45 golova, preuzeo je dosadašnju funkciju u maju ove godine. Tada je na toj poziciji naslijedio Mindaugasa Nikoličijusa, ali je sportsko-operativne poslove obavljao manje od četiri mjeseca.

"Sa Nikolom smo se razišli nakon završetka prelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rješenje za klub u ovom trenutku. Zahvaljujem mu što je prihvatio ovu ulogu u teškom trenutku te jako poštujem njegovu emociju koju iskazuje prema Hajduku. Odluku smo saopštili treneru Đenaru Gatuzu, kojem je kao i svima u klubu u sljedećih nekoliko dana glavni cilj maksimalno se fokusirati na predstojeći derbi, kako bi ekipa imala što kvalitetniju fizičku i mentalnu pripremu. Budući da se radi o izuzetno važnoj poziciji, tokom sljedeće sedmice predstavićemo novog sportskog direktora i sportsku strategiju Kluba za koju smatramo kako je dugoročno jedina ispravna za Hajduk", rekao je predsjednik kluba Ivan Bilić.

Kalinić je ponikao u Hajduku iz kojeg je otišao 2009. godine, ostvarivši potom bogatu igračku karijeru. Nastupao je za Blekburn, Dnjepar, Milan, Fiorentinu, Atletiko Madrid, Romu i Veronu.

U Hajduk se vratio početkom 2022. godine, a kao član ovog kluba je na kraju prošle sezone završio karijeru.

Hajduk u petak (13. septembar) od 20.00 časova gostuje Dinamu, a tu utakmicu dočekuje na trećoj poziciji sa 11 bodova, dva manje od Zagrepčana, koji su lideri.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)