Fudbal

Vasilj nakon najbolje partije u bh. dresu: "Odigrali smo borbenu utakmicu, presretan sam"

Autor Haris Krhalić

Nikola Vasilj komentarisao je utakmicu Mađarska - BiH.

Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je utakmicu bez golova na gostovanju u Mađarskoj. Bod je ovo koji mnogo znači našoj reprezentaciji s obzirom da je njime prekinut niz od sedam poraza.

Prvo ime utakmice bio je golman Nikola Vasilj koji je svojim fantastičnim odbranama donio ovaj bod „zmajevima“. Nije Vasilj briljirao u prvom kolu Lige nacije protiv Holandije, ali se večeras iskupio za te greške te opravdao povjerenje selektora.

Golman reprezentacije BiH je nakon meča u izjavi za BHT izdvojio borbenost „zmajeva“ koje večeras nije nedostajalo te je poručio kako je presretan zbog sebe i ekipe.

„Ako trebamo nešto izdvojiti večeras to je ta borbenost koju smo pokazali. Nije bilo lako igrati u gostima pred ovolikom publikom protiv njih. Znamo da su dobra ekipa, ali mislim da smo odigrali jednu borbenu i defanzivno kompaktnu utakmicu koliko je to moglo, bilo je mnogo centaršuteva. Presretan sam zbog sebe i ekipe“, rekao je Vasilj.

U poređenju sa utakmicom protiv Holandije, selektor Sergej Barbarez napravio je četiri promjene u početnih 11. Priliku je dobio i Ermin Bičakčić koje je ovo bila prva utakmica, ne računajući junske prijateljske utakmice, nakon septembra 2020. godine.

Opravdao je Bičakčić povjerenje selektora, a njegov nastup te promjene u timu komentarisao je i Vasilj.

„Sa Bičom (Ermin Bičakčić op.a) sam već igrao protiv Engleske, znamo se i kroz utakmice njemačke lige. S njim je prelijepo igrati, dobro se razumijemo iako nije lako kada se puno mijenja. Nismo tako dugo skupa i mislim da se to osjeti pogotovo u igri s loptom, ali nadam se da ćemo i to popraviti kroz vrijeme“, zaključio je Vasilj.

Narednu utakmicu "zmajevi" igraju 11. oktobra pred domaćom publikom, a protivnik će biti Njemačka. Tri dana kasnije ugostićemo i Mađare.