Fudbal

"Svaka čast momku, pokazao je karakter": Stanojević progovorio o propalom transferu Partizana

Autor Bojan Jakovljević

Aleksandar Stanojević objasnio je zašto transfer Lazara Romanića u Partizan nije realizovan. Bar do zime.

Izvor: YouTube/FK Partizan/Screenshot/MN Press

Aleksandar Stanojević tražio je od rukovodstva Partizana da mu dovede Lazara Romanića iz Železničara nakon što je ostao bez najboljeg igrača Mateusa Saldanje, međutim na kraju transfer nije realizovan. Železničar je promijenio uslove transfera, na kraju se u priču "umiješao" i Rizespor, a Romanić je odlučio da ipak ostane u Pančevu u kome je kapiten.

O propalom transferu Aleksandar Stanojević govorio je uoči meča Partizana i OFK Beograda koji se nedjelju od 19 časova igra u Zaječaru:

"Imali smo želju da ga dovedemo. Kad su klubovi počeli da pričaju, čuli smo se i mi - imali smo fer-plej odnos. Imao je želju, ambicije, svaka mu čast. Nije mu prioritet bio novac, pokazao je karakter i sigurno je da će dostići ono što mu je ambicija. Sve najbolje mu želim, kapiten je svoje ekipe, a kasnije šta će biti - vidjećemo", poručio je Stanojević.

Trener Partizana je potvrdio i da Ivica Iliev dolazi na mjesto sportskog direktora i da se sa njim već prave planovi za zimu, dok je prokomentarisao i učinak njegovog prethodnika Ivice Kralja.

"Generalno sam zadovoljan do ove situacije sa napadačem. Tu smo zatajili. Ostalo je bilo dobro, sve je išlo u dobrom pravcu i na vrijeme su dovođeni neophodni igrači. Ono što je bilo goruće je riješeno. Krucijalna stvar za mene bio je i napadač i nije doveden, što je minus u ovoj priči. Prelazni rok je živa stvar i vidjećemo u kom ćemo pravcu ići u decembru, u zavisnosti od perioda do tada sigurno ćemo praviti doselekciju", objasnio je trener Partizana.

Partizan je inače bez pobjede još od 4. avgusta i protiv OFK Beograda se nada da će se vratiti konačno na pravi kolosijek, što je izuzetno važno jer slijedi i "vječiti" derbi, a Stanojevića raduje što su svi igrači na raspolaganju i nema povrijeđenih.