Fudbal

GOŠK-u isključena četvorica igrača na šest mečeva: Gledaćemo da igramo bez duela, da niko nikog ne dira

Autor Bojan Jakovljević

Trener ekipe iz Gabele Danijel Pranjić razočaran dešavanjima u prvih šest kola, gdje je GOŠK doživio isto toliko prvenstvenih poraza i jedina je ekipa u ligi bez bodova.

Izvor: Promo/NK GOŠK Gabela

GOŠK iz Gabele u duelu protiv Željezničara doživio je i šesti uzastopni poraz, te je jedina ekipa u bh. prvenstvu koja nema ni bod.

Na tih šest utakmica, tim Danijela Pranjića čak četiri puta ostao je sa igračem manje, što su protivnici znalački kažnjavali i dolazili do bodova.

Držali su se Gabeljani dugo danas nakon isključenja Marka Mandića već u osmom minutu, imali aktivnih 0:0 do 74. minuta, a onda su sarajevski "plavi" postigli tri gola i na kraju stigli do ubjedljivog trijumfa.

"Treba da krenemo sa 12 igrača da bismo bili konkurenti. Neću ulaziti u to. Čestitke Želji, apsolutno zaslužena pobjeda. Oni su iskoristili ono što su imali na terenu. Ako treba ispasti, ispašćemo časno. Nećemo se predati i pokušaću da popravim ekipu. Ekipa vjeruje da možemo, ali jednostavno su nas ugasili. Čekamo sljedeće kolo, gledaću da igramo bez duela i da niko nikog ne dira, pa da odigramo utakmicu", poručio je Pranjić ironičnim tonom, naglasivši da njegov tim "nije Barselona pa da može parirati protivniku sa deset igrača".

Prije Mandića, crvene kartone dobili su David Martić (protiv Borca), Enes Sipović (protiv Sarajeva) i Dino Mizić (protiv Zrinjskog).

U narednom kolu GOŠK će gostovati Širokom Brijegu, gdje će na "Pecari" tražiti prve ovosezonske bodove.

(MONDO)