• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pranjić nahvalio Banjalučane: Borac je najbolja ekipa u BiH, raduje me igra iz prvog poluvremena

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pružio je GOŠK dostojan otpor u prvih 45 minuta, ali u nastavku nije imao šanse protiv raspoloženih fudbalera Borca.

 Danijel Pranjić i Mladen Žižović izjave poslije pobjede Borca protiv GOŠK-a 3:0 Izvor: MONDO/Vladimir Šutvić

Borac je zabilježio i drugu pobjedu u prvenstvu. Na Gradskom stadionu savladan je GOŠK iz Gabele sa 3:0, a sve golove malobrojni gledaoci vidjeli su u nastavku meča.

Pružili su gosti dostojan otpor u prvom poluvremenu, ali je domaćin ubrzao u drugom, te preko Dine Skorupa, Srđana Grahovca i Envera Kulašina stigao do sigurnog trijumfa.

Danijel Pranjić, trener Gabeljana, čestitao je "crveno-plavim" na pobjedu, ali i na uspjehu u Evropi, naglasivši da je Borac bez ikakve sumnje trenutno najkvalitetnija ekipa u Premijer ligi BiH.

"Čestitke Borcu na pobjedi i na ulasku u Konferencijsku ligu. Drago mi je da vidim da je jedna ovakva ekipa, po meni što sam vidio do sada najbolja u BiH, konkurentna i u Evropi. Veseli me prvo poluvrijeme, sveli smo Borac na minimum šuteva i šansi, ali u drugom poluvremenu nažalost nismo bili koncentrisani kod kornera, primili smo jeftine golove, pala je i koncentracija..."

Trener GOŠK-a nadao se da će njegova ekipa izdržati bar do 60. minuta bez primljenog gola, ali je Borac u pravom "blickrigu" za samo dva minuta dva puta zatresao mrežu veoma dobrog golmana Vasilija Kolaka, koji je najzaslužniji što tim iz Gabele nije primio još neki gol.

"Da smo možda izdržali 15 minuta... Borac je bio i nervozan, napravili su i dvije izmjene, ali kada uđe njihov kvalitet, teško je sve iskontrolisati. Danas smo bili bez četiri-pet igrača. Naša istina će doći poslije reprezentativne pauze, mi to znamo. Imamo šest-sedam utakmica u kojima ćemo morati da tražimo bodove, počevši od Želje. Tu su Igman, Velež, Sloga, Sloboda, Široki... Veseli pomak u igri, pogotovo u fazi defanzive. Ne mogu momcima ništa prigovoriti, bacili su se na glavu, pogotovo prvo poluvrijeme. Falilo nam je malo posjeda. Pokušali jesmo, ali iskreno nije bilo dovoljno danas", naglasio je Pranjić.

Mnogo više razloga za zadovoljstvo imao je Mladen Žižović.

"Očekivano je, poslije svega što smo prošli u proteklom periodu, da sporije uđemo u utakmicu. Morali smo se konsolidovati. GOŠK je organizovan, pokazao je svoj kvalitet, imali su plan igre. Nismo imali puno prilika u prvom poluvremenu i morali smo nešto mijenjati. Mislim da je čista i zaslužena pobjeda, mislim da smo bili puno bolji i dominantni u drugom poluvremenu i plod takve igre su i tri pogotka", rekao je Žižović.

Nastupio je Borac danas bez tri startera, golmana Filipa Manojlovića, te Zorana Kvržića i Jove Lukića.

"Ritam utakmica koje smo igrali u Evropi ostavio je traga. Imali smo tri utakmice sa produžecima, 120 minuta u Evropi, prije 72 sata takođe jednu napornu utakmicu. Osjetili su određene probleme i nadam se da će im ova pauza dobro doći i da ćemo kompletni dočekati naredne mečeve", pojasnio je Žižović izostanke nekih od ključnih igrača.

Borac ima rok do srijede da dovede nove igrače kako bi ih registrovao za nastupe u Konferencijskoj ligi.

"Imamo viziju, određene profile igrača pokušavamo da dovedemo, ali ostalo je još samo 48 sati registracionog perioda. Vjerujem da ćemo uspjeti u foto-finišu da dovedemo jednog ili dvojicu igrača", poručio je Žižović.

Borac će, poslije reprezentativne pauze, u goste Zrinjskom, dok će GOŠK dočekati Željezničar.

Pogledajte tabelu Premijer lige BiH nakon nekompletnih pet kola...



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC