• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta može Borac u Evropi? Projekcije saglasne: Crveno-plavi nemaju šanse, ali ima i gorih!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Banjalučanima se ne daje mnogo šansi da se nađu među ekipama koje će u ligaškom dijelu Konferencijske lige izboriti nastavak takmičenja.

 Projekcije - FK Borac na 32 mjestu u Konferencijskoj ligi Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbaleri banjalučkog Borca ovog ljeta su ispisali istoriju i prvi put se plasirali u ligaški dio Konferencijske lige.

Malo je nedostajalo da se ekipa Mladena Žižovića nađe i u ligaškom dijelu Lige Evrope, ali ih je toga koštalo lošije izvođenje penala u revanšu protiv mađarskog Ferencvaroša.

Ipak, crveno-plavi su ostvarili istorijski uspjeh i sada ih očekuje jesen u Evropi tokom koje će u Konferencijskoj ligi odmjeriti snage sa grčkim Panatinaikosom, kiparskim APOEL-om i Omonijom, austrijskim LASK-om, irskim Šamrokom i Vikingurom sa Islanda.

Fudbalske projekcije kažu da će ekipama za prolazak direktno u osminu finala trebati 12 bodova, odnosno sedam za najmanje 24. mjesto koje vodi u doigravanje za osminu finala, pa se navijači Borca nadaju da njihovi ljubimci mogu da izbore dvije pobjede i remi.

Ipak, ako je suditi po projekcijama koje su se bavile ligaškim dijelom Banjalučani nemaju gotovo nikakve šanse da se nađu u osminu finala, pa ni u TOP24.

Nalog "Football rankings" objavio je projekcije Poljaka Pjotra Klimeka za sva tri evropska klupska takmičenja, a prema njoj Borcu se predviđa 32. mjesto od 36 ekipa u Konferencijskoj ligi.

Projekcija za crveno-plave je da će osvojiti 4,05 bodova uz negativnu gol razliku -7,86, a Borcu se ne daju gotovo nikakve šanse za ulazak u TOP 8. Projekcija pokazuje da su šanse Borca za plasman direktno u osminu finala 0,4 odsto, odnosno samo 16,8 odsto da će izboriti mjesto u 24 ekipe koje nastavljaju takmičenje. To je izuzetno malen procenat s obzirom da se projektovanoj 24. ekipi, prvoj "iznad crte", a to je direktan rival Borca – irski Šamrok, daju šanse od 65,1 odsto da će nastaviti takmičenje.

Jedino što raduje u ovoj projekciji je da ima i gorih od Borca. Iza njega našli su se još jedan direktan rival Banjalučana – islandski Vikingur na 33. mjestu, a potom do samog dna ove tabele slijede Nju Sejnts, Petrokub i Larne.

Na drugoj projekciji koju je objavila platforma "Football Meets Data" Borcu se daju nešto veće šanse – 3 odsto za plasman u TOP 8 i dvostruko veće šanse za prolaz u TOP 24 – 32 odsto, ali i prema ovoj projekciji Banjalučani će završiti Konferencijsku ligu na 32. mjestu.


Razlikuje se ovdje i poredak određenih ekipa, pa je Vikingur ovdje ispred Borca, na 31. Poziciji dok je iza njega Helsinski. Preostale tri ekipe na dnu su iste, s malo drugačijim poretkom, pa slijede Petrokub, pa zatim Nju Sejnts i Larne.

Kada je u pitanju vrh tabele, prognoza je da će Čelsi završiti na prvom mjestu, a zanimljivo je da je izračunato da nema šanse da se nađe među posljednjih osam ekipa koje neće igrati osminu finala, odnosno procenat „plavaca“ za TOP 24 je 100 odsto!

Iza njega slijede Betis i Fiorentina, potom protivnik Borca u ligaškom dijelu – Panatinaikos, a u osminu finala, kako se prognozira, bi trebali i Gent, Kopenhagen, Molde i Hajdenhajm.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova Buraz

Što bi kod nas rekli, polako zemljače, pred zoru mrzne... Ili što naš Matija kaže ćeraćemo se još... Aj Borac... Nema se šta izgubiti...

Micko

Ako se do sad gledalo ko je po budzetu jaci,i tako se postavljala taktika(bar kad su utakmice Borca u pitanju,i to protiv Paoka i Ferenca),onda bi se Samrok i Vikingur trebali postaviti u podredjenom polozaju kad budu igrali s Borcem,jer Borac je po budzetu jaci klub od te dve ekipe.Bas da vidim da ce se neko tako postaviti kad igra protiv Borca.Dok se za Borac podrazumijeva da ce tako igrati protiv Panatanaikosa i Laska....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC