Fudbal

Velež dobio novu upravu! Admir Rahimić jednoglasno izabran za predsjednika

Autor Dragan Šutvić

Mostarski klub ima novo rukovodstvo.

Izvor: FK Velež

Fudbalski klub Velež dobio je, u ponedjeljak uveče, novo rukovodstvo.

Na vanrednom zasjedanju Skupštine kluba, kojem je prisustvovao 41 od 50 delegata, za novog prvog čovjeka Mostaraca jednoglasno je izabran Admir Rahimić, koji na funkciji predsjednika "rođenih" mijenja Senada Kevelja, koji je nedavno podnio ostavku.

Odlukom klupske Skupštine, zamjenik predsjednika biće Anel Demić, a u novom Upravnom odboru još su Amira Trbonja, Fahrudin Umihanić, Nedim Marić, Adnan Frenjo, Nedim Badžak i Haris Maksumić.

"Prije svega moram reći da mi je izuzetno drago da smo večeras još jednom pokazali da je Velež iznad svih nas i da je večerašnja Skupština protekla u jednoj pozitivnoj i konstruktivnoj atmosferi. Kontinuitet je nešto što je posebno važno, pogotovo u ovako velikom kolektivu. Drago mi je što nam se pridružio gospodin Fahrudin Umihanić koji će sigurno donijeti novu energiju, a sve u svrhu što kvalitetnijih budućih odluka za dobrobit našeg Kluba. Mi već od sutra krećemo raditi još ozbiljnije i pustićemo da naša djela govore. Naše navijače i sve one koji vole Velež mogu samo zamoliti da, kao i do sada, nastave biti podrška klubu i da nam daju vjetar u leđa jer samo tako ćemo uspjeti napraviti bolje rezultate i nastaviti stvarati jedan uređen i moderan evropski klub", rekao je Rahimić, koji je tokom mandata Senada Kevelja bio potpredsjednik kluba.

"Bila bi je čast i zadovoljstvo što sam u prethodnom periodu imao priliku raditi sa sada već bivšim predsjednikom Kluba, gospodinom Senadom Keveljom. Mišljenja sam da smo u proteklih 21 mjesec radili dobre stvari, a naravno da je bilo i grešaka, ali su one svakako sastavni dio svakog ozbiljnog posla. Stava sam da Klub mora imati kontinuitet dobrog upravljanja i da ne smijemo dopustiti da ode u nemirne vode. Moramo nastaviti ići naprijed, te naporno raditi kako bi još i dodatno ojačali i stabilizovali rad našeg kluba", istakao je Rahimić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)