• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama na Tušnju – Velež vodio do sudijske nadoknade, debitant spasio Slobodu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sloboda i Velež podijelili bodove poslije dramatične završnice na Tušnju.

 Premijer liga BIH Sloboda Velež Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Tuzlanska Sloboda prekinula je seriju poraza remijem u Širokom Brijegu, a onda nastavila u istom ritmu.

Ekipa Marka Maksimovića upisala je novi remi, ovog puta 1:1 protiv Veleža, iako su u meču šestog kola PLBIH gubili sve do sudijske nadoknade.

Velež je od 32. vodio, kada je Halilović zabio glavom na asistenciju Lauša, ali se u 92. minutu isplatila izmjena koju je napravio trener Tuzlaka Marko Maksimović.

Ubacio je Velizara Janketića, a crnogorski fudbaler na svom debiju je postigao gol nakon ubacivanja Husejinovića iz slobodnog udarca i tako donio bod svojoj ekipi.

SLOBODA – VELEŽ 1:1 (0:1)
/Janketić 90+2 - Halilović 32/

Imao je Velež više šansi i bio konkretniji, ali stiče se utisak da je Sloboda i oštećena na ovom meču, pošto smo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena vidjeli spornu situaciju u šesnaestercu Veleža nakon koje se nije oglasio ni glavni arbitar Sabrija Topalović ni VAR sudija Dragan Kesić.

U međusobnom duelu naguravali su se Lauš i Beganović, ali je fudbaler Veleža povukao protivnika u trenutku kada je ovaj trebao da uputi udarac. Uprkos protestima nije bilo penala, a ni reakcije iz VAR sobe.

Velež je odmah na početku utakmice krenuo u napad, vidjeli smo nekoliko šansi, prvu je već u četvrtom minutu imao Halilović kada je glavom šutirao pored gola poslije slobodnog udarca. Nakon njega nije uspio ni Mekić, čiji dobar prizemni udarac je izblokiran.

U 24. minutu Trako je imao dosta sreće, Oreč je centrirao, ali je lopta pogodila stativu, pa se odbila od Trake ponovo u stativu i na kraju ju je nekako golman Slobode uhvatio.

Jedini gol vidjeli smo u 32 minutu, Lauš je centrirao, a Halilović dobro skočio pored svog čuvara, te matirao Traku koji nije najbolje reagova.

Sloboda je zaprijetila pet minuta prije kraja preko Kunića, ali je lopta Hadžibeganovića bila previsoka i napadač Tuzlaka nije ju najbolje zahvatio tako da je otišla preko gola.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

U drugom poluvremenu gledali smo pritisak Slobode, ali nisu Tuzlaci uspjevali da stvore prave šanse pred golom Hadžikića. Jedna se ukazala kada je Hadžikić ispustio loptu, ali rezervista Janketić nije uspio da uputi udarac, odnosno intervenisala je na vrijeme odbrana Veleža.

Najveća uzbuđenja u drugom poluvremenu vidjeli smo u razmaku od šezdesetak sekundi. Prvo je Mekić nakon dobre akcije Slobode šutirao sa iskosa sa desetak metara, ali je to otišlo pored gola, a isti ishod bio je u narednom napadu na drugoj strani kada je Milak "lažnjakom" izbacio čuvara, a onda šutirao neprecizno.

Tek u finišu prava šansa za domaće i pogodak kojim je Sloboda došla do drugog remija u nizu.

PREMIJER LIGA BiH – 6. kolo

Subota:
Sloboda – Velež 1:1 (0:1)
/Janketić 90+2 - Halilović 32/

Sarajevo – Posušje (20.45)

Nedjelja:
Sloga Meridian – Široki Brijeg (15.00)
Zrinjski – Borac (19.45)

Ponedjeljak:
GOŠK – Željezničar (18.00)

Odigrano u petak:
Radnik – Igman 0:1 (0:0)
/Buturović 82/


Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC