Fudbal

"Kad je teško, najljepše je u Partizanu!" Ivica Iliev treći put sportski direktor u Humskoj!

Autor Haris Krhalić

Sportski direktor Ivica IIiev obratio se javnosti nakon što je preuzeo funkciju sportskog direktora Partizana.

Izvor: MN PRESS

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, dugogodišnji fudbaler Partizana i u dva mandata sportski direktor Ivica Iliev predstavljen je i po treći put u toj ulozi.

On se na konferenciji predstavio navijačima i otkrio svoj plan za promjene u cjelokupnom klubu, kao i u Teleoptiku.

"Dobar dan svima, navijačima Partizan. Biljo, mnogo je lijepo biti opet pored tebe. Prošlo je više od dvije godine od kako sam otišao, sada sam ponovo tu. Kada se dese promjene na ovom nivou, to znači da su teški momenti, da je trenutak nepovoljan po naš klub. Nažalost, tako je i ovog puta. Želio bih da pojasnim svoje viđenje situacije", započeo je Iliev i dodao:

"Mislim da je situacija lošija nego 2015. godine kada sam prvi put došao. Razjedinjen je sportski sektor u omladinskoj školi, Teleoptiku i prvom timu. Ja sam među prvim generacijama koje su iz omladinaca prelazile u Teleoptik. Tamo gde smo bili 10 godina ispred svih, sada kasnimo. Tu će doći do najvećih promena. Želim da zavežem jak čvor kada je u pitanju omladinska škola, Teleoptik i Partizan.“

Kako kaže garantuje da će za dva roka napraviti Partizan konkurentan Zvezdi i Evropi.

„Ne mogu da utičem na prvi tim jer je završen prelazni rok. Ima igrača koji zaslužuju dres Partizana. Uvek ekipe zavise od najboljih igrača, jednog ili dvojice. Mogu da garantujem, a ta reč je obeležila moj mandat, za dva prelazna roka napraviću Partizan konkurentan našem najvećem rivalu i konkurentan u Evropi,“, kaže Iliev.

Iliev će već sutra održati sastanak sa ekipom.

"Sutra sastanak sa ekipom, pa sastanak sa Teleoptikom i rješavanje situacije u Omladinskoj školi. Igračima i treneru ne mogu da pomognem sada, pa ću se posvetiti sjedinjavanju svetog trojstva Partizana. Hoću svima da pokažem da je Omladinska škola naš temelj, da su oni Partizan i da svi pripadaju prvom timu. To je možda na najnižim granama, a ja pamtim posljednjih 25-30 godina", ističe novi sportski direktor.

Za kraj je najavio više promjena na ljeto.

"Dešava se kada se ukaže šansa. Zimski je teži, ali što može danas ne ostavljamo za sutra. Leti se rekonstruiše tim", zaključio je Ivica Iliev na konferenciji