Fudbal

Amerikanci za Srbina iz Bijeljine napisali da je iz Bosne: Odmah je stigla reakcija koja sve govori

Autor Milutin Vujičić

Dejan Joveljić ispravio kiks na društvenim mrežama i odgovorio zastavom Srbije.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Povremeni srpski reprezentativac Dejan Joveljić igra sjajno ove sezone za Los Anđeles Galaksi i postigao je čak 14 golova na 23 nastupa i zbog toga je u centru pažnje u Americi. Tako su njegovi golovi u "El Trafiku", protiv gradskog rivala iz Los Anđelesa, i te kako postali viralni na društvenim mrežama, a tamo se potkrala jedna greška...

U opisu pogodaka za Galaksi, Dejana Joveljića nazvali su "fudbalerom Bosne i Hercegovine" što prosto nije tačno. Iako je rođen u Bijeljini, na teritoriji Bosne i Hercegovine, Joveljić nijednog trenutka nije razmatrao da igra za "zmajeve".

Zbog takvog kiksa na društvenim mrežama, oglasio se na Tviteru uz zastavu i time jasno stavio do znanja "čiji je". Ako nije jasno.


Joveljić (25) je inače prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Srbije i za "A" tim do sada ima šest nastupa i dva gola. Posljednji put na spisku je bio za meč sa Bugarskom u Sofiji u okviru evropskih kvalifikacija za Njemačku, nakon čega ga Piksi više nije zvao. Poslije novih golova u MLS, možda promijeni mišljenje.