Fudbal

Šok transfer Milana u posljednji čas: Zlatan dovodi svog Bosanca, ali Zvezda ne mora da brine!

Autor Bojan Jakovljević

Zlatan Ibrahimović i sportski sektor Milana reagovali su poslije povrede Ismaela Benasera i sada su na pragu potpisivanja ugovora sa Miralemom Pjanićem.

Izvor: MN PRESS

Kako stvari stoje, nakon što su mu propali transferi u Leganjes i Konjaspor, Miralem Pjanić bi mogao da se vrati u najvećem stilu! Iskusni 34-godišnji vezista iz Bosne i Hercegovine je slobodan igrač nakon prekida saradnje sa Al Šaržahom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a navodno je na korak od potpisivanja ugovora sa Milanom! 

Ipak, čak i ako se desi da Miralem Pjanić pojača ekipu Milana, neće moći da igra protiv Crvene zvezde 11. decembra u Italiji zato što je 3. septembra zatvoren prozor za registraciju igrača za Ligu šampiona. "Kalčomerkato" navodi da je Pjanić rješenje za najnoviji problem Milana pošto se desila neplanirana povreda u posljednji čas. Iskusan, slobodan, sa dugim stažom na najvišem nivou dok je igrao za Lion, Romu, Juventus i Barselonu, on je prvi pik Zlatana Ibrahimovića.

"Milan bi se mogao fokusirati na transfer Miralema Pjanića kako bi ublažio nedostatak na sredini terena nakon povrede Ismaela Benasera. U Milanu nemaju drugih opcija nego da se okrenu slobodnim igračima, a Pjanić je tu prvi pik", navodi italijanska štampa.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine bi se tako vratio u Evropu i to na mnogo viši nivo nego što se očekivalo. Biće zamjena na istoj poziciji za Radeta Krunića koji je prošle sezone otišao iz Milana, a sada je u Crvenoj zvezdi. Da je ostao, sada bi mu se opet otvorilo mjesto u timu, ali ipak će se ove sezone na "San Siru" pojaviti kao rival svog bivšeg kluba.