Fudbal

Sarajevo gostuje u Banjaluci, trener Zekić priželjkuje hrabru igru: Protiv Borca da odigramo na evropskom nivou

Autor Bojan Jakovljević

Zoran Zekić od svoje ekipe očekuje da odigra dobar meč u Banjaluci.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Sarajevo je proteklog vikenda izgubilo prve bodove u domaćem prvenstvu. Bod sa "Koševa" odnijelo je Posušje golom u posljednjim trenucima susreta (2:2), tako da je tim Zorana Zekića pokvario perfektan skor iz prva četiri kola sezone.

Sada "bordo" tim u derbiju 6. kola Premijer lige BiH čeka najteži mogući protivnik - šampion Borac ugostiće Sarajevo na svom Gradskom stadionu u subotu od 16 časova, a hrvatski stručnjak, bez obzira što u najavi meča hvali rivala, vjeruje da njegov tim može odigrati dobar meč u Banjaluci.

"Bili smo pod utiskom posljednjih minuta protiv Posušja, ali shvatili smo da je sve to fudbal. Treba izvući pouke iz svega toga. Čeka nas izuzetno zahtjevna utakmica protiv odličnog protivnika na njihovom terenu. Pokazali su u Evropi koliko mogu biti opasni u Banjaluci. Očekujem jednu dobro atmosferu i pravo izdanje svojih igrača. Želim da budemo hrabri, kombinatorni i odigramo utakmicu na evropskom nivou", poručio je Zekić.

Sarajevo će u ovom meču biti lišeno usluga mladog Nidala Čelika, koji je dobio dva meča suspenzije zbog direktnog crvenog kartona u prošlom kolu.

(MONDO)