• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiks Sarajeva pred derbi sa Borcem – dva gola štopera Posušja zaustavila bordo tim!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kiks Sarajeva pred duel sa Borcem. Bordo tim pred seriju derbija u PLBIH ostao bez bodova, ali i bez standardnog štopera.

 PLBIH Sarajevo - Posušje 2-2 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbaleri Sarajeva silovito su ušli u sezonu i upisali četiri vezane pobjede, ali su zaustavljeni u najgorem mogućem trenutku.

U posljednjem meču pred duel sa Borcem u Banjaluci, a onda i seriju derbija, bordo tim je upisao remi odigravši 2:2 sa Posušjem, i to nakon prave drame!

Izgledalo je da će ekipa Zorana Zekića pobjedom zadržati zadržati maksimalan učinak, nakon što je Gulijašvili u 19. minutu postigao svoj peti gol u isto toliko mečeva.

5 od 5 – bila je u tom trenutku računica i navijača Sarajeva, koje je stvaralo šanse, kontrolisalo igru, ali onda dozvolilo protivniku da se vrati u život.

Štoper Ivan Marić šokirao je Koševu sesetak minuta prije kraja kada je pogodio za 1:1, ali to je bio tek uvod u dramu koja je uslijedila u sudijskoj nadoknadi.

Trener Zoran Zekić u međuvremenu je u igru uveo Domagoja Pavičića, a upravo je on bio, odnosno trebao da bude junak bordo tima. Nakon dobrog skoka Đuričković je spustio glavom loptu za Pavičića koji se ubacio iza odbrane Posušja i pogodio za velikih 2:1 u 92. minutu.

A onda novi veliki šok!

Peti minut nadoknade donio je slobodan udarac za Posušje i bila je to posljednja prilika da se napadne gol Rockova. I učinili su to gosti na najbolji mogući način, a ponovo je mrežu Sarajeva zatresao štoper.

Ovog puta Vrgoč je najbolje skočio i pogodio za 2:2 i iznenađenje na Koševu!

Da stvar bude gora po ekipu Sarajeva, meč su završili sa igračem manje, pošto je mladi štoper Nidal Čelik zaradio crveni karton zbog udaranja laktom protivnika u duelu. Mladi reprezentativac BIH bio je standardan i odigrao je sve minute u dosadašnjem dijelu sezone, pa će Zekić morati da pronađe novo rješenje u zadnjoj liniji u najnezgodnijem mogućem trenutku.

Čelik će zbog direktnog crvenog kartona propustiti najmanje dvije utakmice, što znači da ga neće biti protiv Borca u Banjaluci, ali će propustiti i gradski derbi protiv Željezničara.

Sarajevo – Posušje 2:2 (1:0)
/Gulijašvili 19, Pavičić 90+2- Marić 79, Vrgoč 90+5/



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC