Fudbal

Sloga nosi bod iz Mostara, Jagodić zadovoljan: Veliki bod!

Autor Bojan Jakovljević

Velež i Sloga odigrali meč bez mnogo uzbuđenja i golova.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Velež i Sloga u meču sedmog kola Premijer lige BiH odigrali su bez golova na stadionu "Rođeni" u Mostaru.

Podjelom bodova u ovom susretu sigurno mnogo zadovoljniji mogu biti gosti, koji su u Hercegovini nastupili oslabljeni. Vlado Jagodić istakao je da je remi njegovi ekipe veliki rezultat.

"Vidjeli ste po postavci naše igre da smo pokušali sa četiri vezna igrača da dođemo do posjeda, ali očigledno je da u tome nismo uspjeli. Kako je vrijeme odmicalo, normalno je bilo i da respektujemo Velež. Izmjene u drugom poluvremenu išle su ka tome da osvježimo kritične pozicije, da pokušamo da ostanemo nesavladani i uspjelo nam je da ne primimo gol. Išli smo da odigramo čvrsto i čestitam momcima. Ovo je veliki bod za nas. Nedostajalo nam je mirnoće u sredini terena da bi naši napadači došli do izražaja. Međutim, zadovoljni smo bodom", rekao je Jagodić.

Turski stručnjak Irfan Buz debitovao je osvojenim bodom na klupi Mostaraca.

"Htjeli smo da pobijedimo danas. Imali smo mnogo šansi, četiri čiste i trebalo je da damo bar jedan gol. Morali smo da realizujemo bar jednu. Oni nisu imali ništa. Imamo još mnogo da radimo i nadam se da će ćemo biti još bolji. Čestitam svim igračima i treneru Sloge", poručio je Buz.

Slogi je ovo bio već četvrti remi ove sezone, a treći u gostima, dok su i fudbaleri Veleža već navikli da neodlučene utakmice. Ovo im je bio treći duel u nizu na kojem nije viđen pobjednik.

PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO:

Velež - Sloga 0:0

Široki Brijeg - GOŠK (20.15)

Subota:

Borac - Sarajevo (16.00)
Posušje - Radnik (18.30)
Željezničar - Zrinjski (20.45)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)